Inicio Inventario Nuestros toques Nuestros campaneros Nuestros fundidores
Crist Rei (4) - Parròquia de la Mare de Déu del Rosari - FONTANARS DELS ALFORINS

Crist Rei (4) - Parròquia de la Mare de Déu del Rosari FONTANARS DELS ALFORINS (COMUNITAT VALENCIANA)

Localización Sala de les Campanes
Diámetro 70
Altura bronce 60
Borde 6,5
Peso aproximado 199
FundidorMURUA
Año fundición 1979
Descripción En primer lloc, compta amb la següent inscripció al terç, que procedeix d'una campana més antiga: "FONTANARES AL ERIGIRSE EN PARROQUIA A CRISTO REY". Aquesta commemora l'elevació a parròquia de l'antiga Església de la Mare de Déu del Rosari l'any 1954 (quan va ser fosa l'antiga campana). Al mig trobem en primer lloc la marca de fàbrica: "MURUA / ME FECIT / VITORIA ESPAÑA". La part llatina de la inscripció es pot traduir com: "em feu". Seguidament està aquesta inscripció: "REFUNDICIÓN AÑO INTERNACIONAL DEL NIÑO 1979". En ella es fa referència a la data en que es va refondre i a més commemora la celebració de l'Any Internacional del Xiquet, convocat per la UNESCO l'any 1979. Seguidament, ja la mig peu, trobem el nom del rector que estava al front de la parròquia quan va ser refosa: "RVDO. D. FERNANDO ROS". Finalment hi ha una inscripció que indica el nom dels tres padrins: "JESÚS Y NOELIA / -ANTONIA-".
Asas 8 anses, no antropomòrfiques.
Inscripción tercio (2 cordons)
(06) "FONTANARES AL ERIGIRSE EN PARROQUIA A CRISTO REY"
(2 cordons)
Inscripción medio (06) (Immaculada Concepció) / (marca de fàbrica) "MURUA / ME FECIT / VITORIA ESPAÑA)" / " REFUNDICIÓN AÑO INTERNACIONAL DEL NIÑO 1979".
Inscripción medio pie (2 cordons)
(00) (gravat amb lletra de motle) " JESÚS Y NOELIA / -ANTONIA-"
(06) "RVDO. D. FERNANDO ROS"
(2 cordons)
Toques actuales Volteja i repica automàticament.
Yugo Ferro Murua.
Estado de conservación Es troba en regular estat de conservació, instal·lada a una finestra de la Sala de les Campanes. Disposa de truja de ferro de Murua i està mecanitzada amb motor de vol continu i electromall monofàsic. Disposa de batall lligat, però no reforçat amb cable de seguretat.
Mecanismos para tocar (03) Motor de vol continu, (09) electromall monofàsic.
Actuaciones Aquesta campana és el resultat de la refosa d'una homònima, fosa l'any 1954 i badada en 1979. Segurament per recomanació de Germán Roses, fonedor ja inactiu en eixe any, es va portar la campana a la casa basca de Murua per refondre-la. La nova campana va ser beneïda durant la celebració d'una missa el 25 de novembre del mateix any. Al mateix acte batejaren a dos dels xiquets que eren els padrins de la benedicció. Una volta ubicada a la Sala de les Campanes es va dotar de truja de ferro, així com electromall i motor de vol continu.
Protección Protecció genèrica al trobar-se en un immoble protegit (Bé de Rellevància Local). En conseqüència les intervencions en les campanes han de ser comunicades a la Direcció General del Patrimoni Cultural Valencià adjuntant el projecte prèviament a l'inici dels treballs.
Valoración Campana interesant. Por refondre’s en cas de trencament després de documentar-la
Instalación La instal•lació ha estat substituïda i cal reconstruir-la per restaurar els valors sonors i culturals de l'instrument, així com els tocs tradicionals
Autores
  • COLLA DE CAMPANERS D'ONTINYENT (10-04-1999)
  • ALEPUZ CHELET, Joan [Documentació de la campana] (14-03-2016)
  • Editor ALEPUZ CHELET, Joan
    Fecha 26-04-2016
    16 Fotos
  • Volver a la página anterior
  • Copyright © 25-05-2024 Campaneros de Castilla La Mancha campanerosclm@gmail.com