About us Bibliography Traditional bell ringing Bell ringers
Audio 865

Audio 865

To download the record
Bell tower Real Col·legi Seminari de Corpus Christi (Torre del Patriarca)
Town VALÈNCIA
Bell ringerCAMPANERS DEL PATRIARCA
Ringings Cor doble de primera classe
Audio FONOTECA DE MATERIALS
Date 09-05-1988
Duration 16:46
Remarks En els anys 80 durant la celebració de la Huitava del Corpus Christi en el Col·legi del Patriarca de València sonaven una sèrie de tocs, per marcar l'anunci i els diversos moments de la festa. Els tocs, que començaren en 1971, continuen fins al dia de hui.
En 1988 la Generalitat Valenciana va gravar per a la col·lecció "Fonoteca de Materials" nº 20 els tocs de la vespra i la festa. No obstant la qualitat de les gravacions, no era suficient per al disc (i posteriorment CD), per la qual cosa no es va utilitzar aquella gravació sinó un altra que havia fet RNE l'any anterior. Escoltem ací el registre fet per la Generalitat i després no publicat.
Aquell any del 1988 s'havia complert el vell somni dels Campaners del Patriarca" de tocar "l'any que ve" a la Catedral.

El cor anuncia el càntic de vespres en el cor. Té dues parts, que ací van seguides: en la primera volteja el tiple amb el repic d'una campana major. La segon part està incompleta: falta el final que és moure de nou el tiple doblant en la campana immediata i en la major, que és la mateixa part final del repic. Segurament es va acabar ací l'enregistrament per acabar-se la cinta de gravació.
Europe is ringing Tuesday 23rd of April 2024 - eliseo@eliseomr.com