About us Bibliography Traditional bell ringing Bell ringers
Vídeo 1056
VídeoTo download the video
Person CAMPANERS DE L'HORTA
Ringings XXII Aplec de Campaners Valencians
Video TV Comarcal
Date 15-10-2016
Duration 03:35
Remarks Moixent ha acollit l’edició número 22 de la Trobada de Campaners Valencians amb la participació de 16 grups vinguts d’Albaida, Alberic, Algemesí, Atzeneta d’Albaida, Benirredrà, Eslida, l’Alqueria de la Comtessa, Llaurí, Massanassa, Ontinyent, Quesa i Villareal, així com els campaners de la catedral de València, el barri de Campanar de la capital del Túria i els campaners de l’Horta. Com veuen, una ampla representació de campaners que, entre altres coses, han celebrat una reunió per a comentar el treball que estan portant a terme en cada localitat.
Aprofitant l’encontre, els campaners de Moixent han editat una publicació titulada ‘Las campanas en un escrito del Padre Moreno’, destacant així la gran història i valor de les campanes del poble, una edició que s’ha repartit entre els assistents, amants de la història i els tocs d’este instrument.
Els convidats d’Ontinyent i d’Alqueria de la Comtessa han portat els campanars mòbils que han posat la nota musical a peu de carrer, convidant a tot el poble a eixir de les seues cases per a comprovar de primera mà com sonen estos instruments. A més, cada grup ha tingut l’oportunitat de tocar pujant al campanar i posant en pràctica el seu aprenentatge, deixant-nos imatges tan espectaculars com aquestos, gravades per Luis Baldo, vingut a l’encontre des de Madrid.
Els campaners de Moixent compleixen el proper any el seu desè aniversari, i porten una dècada lluitant per donar a conèixer un treball que els ha aprofitat, entre altres coses, per aconseguir ajudes a la restauració d’elements de gran valor històric per al municipi.
A la vista dels resultats, de segur que els campaners de Moixent continuen treballant per a recuperar els tocs de campana més tradicionals, engrandint així el patrimoni d’este municipi de La Costera.
Video HD
Europe is ringing Sunday 25th of February 2024 - eliseo@eliseomr.com