About us Bibliography Traditional bell ringing Bell ringers
Vídeo 1102
VídeoTo download the video
Bell tower Església Prioral de Sant Pere
Person CAMPANERS DE REUS
Ringings Els campaners de Reus demanen la pau al món pel 2017
Video ESCODA, Ariadna / CANAL REUS TV
Date 02-01-2017
Duration 02:37
Remarks De propòsits, cada inici d'any en va ple. Un dels més comuns i compartits però, és aconseguir la pau al món. Des de Reus, fa anys que es fa una crida per aquest fet des del campanar de la Prioral de Sant Pere. El toc per la pau fa tres anys que s'escolta a la ciutat el 31 de desembre.
Des de l'any passat però, els campaners fan el toc de reivindicació, que consisteix en fer tocar la campana més petita, en representació de la veu del poble, i la més gran, perquè 'és la que ha d'arribar més lluny amb el seu so'.
D'aquesta manera, tant la Petraclaudia com la campana de Sant Bernat, les dues campanes de caràcter civil, s'han aliat per fer d'aquest final d'any una reivindicació per acabar amb els conflictes bèl·lics al planeta. Sis campaners han estat els encarregats de fer ventar les campanes al ritme marcat pel toc.
Aquest acte coincideix amb la celebració de la jornada mundial per la pau, que porta per lema 'Venç la indiferència i conquereix la pau" i que se celebra cada 1 de gener.
Video HD
Europe is ringing Saturday 24th of February 2024 - eliseo@eliseomr.com