About us Bibliography Traditional bell ringing Bell ringers
Vídeo 1917
VídeoTo download the video
Bell tower Parròquia de Sant Jordi
Person CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
Ringings Difunt (Home) Extraordinari
Video TARAZONA MOTES, Alfonso
Date 16-08-2020
Duration 03:03
Remarks Toc extraordinari a difunts (home) en record dels difunts pel COVID19 del poble, en el dia del patró Sant Roc, organitzat pels Portadors de Sant Roc amb la col·laboració dels Campaners de la Catedral de València i de la Parròquia de Sant Jordi.

El toc es realitza amb les campanes existents, modificant l'estructura i forma del toc de difunts local tradicional (només amb les dos campanes majors), utilitzant el Ravatxolet i la campana d'hores.

En la primera part (el tod d'homes), després de tocar els tres trancs, s'alça el tiple, el Cristo mentres contesta el Ravatxolet. Una volta dreta la campana, es mou a mitges voltes i s'alternen els tocs del Ravatxolet, la campana grossa i la campana d'hores.

En la segona part (el tod d'homes), el tiple ja està alçat, i es toca a mitges voltes, alternant els tocs del Ravatxolet, la campana grossa i la campana d'hores. Per a acabar, abans dels dos trancs que senyalen difunt de dona, es deixa anar el tiple i només li contesta el Ravatxolet.

Estos tocs es realitzaren entre el Vol d'Alba per la festa major, i els tocs solemnes a la Missa Major celebrada en honor a Sant Roc, sense més actes festius.
Normal video
Europe is ringing Monday 11th of December 2023 - eliseo@eliseomr.com