Campaners de la Catedral de València

Registre de campanes

Parròquia de Sant Antoni de Padua i Sant Dídac d'Alcalà - RAFELCOFER (COMUNITAT VALENCIANA)

Torre-campanar construïda en tres cossos d'estilitzada arquitectura, separats per cornises volades. La segona altura per a la sala de campanes, la tercera un templet amb arcbotants angulars i remat de cupulí.

El primer cos s'alça sobre un basament de carreus i està dividit en dos trams per una motllura, al centre de la qual trobem una sanefa decorada. Els murs estan enlluïts i pintats, de forma que imiten els carreus de pedra, i a un dels laterals trobem tres finestres que il·luminen l'interior de la torre. A la base del campanar hi ha una placa commemorativa amb aquesta inscripció: "RESTUARADO / EN 1942 / A EXPENSAS DE / D. ANTONIO VTE / BARBER PART". En la part superior d'aquest primer cos hi ha un entaulament amb tríglifs i una cornisa. Per altra banda, disposa d'una escala interior que permet accedir fins a la sala de les campanes.

El segon cos té quatre finestres amb arc de mig punt que estan emmarcats per unes motllures a partir de la imposta. A l'exterior trobem diverses pilastres toscanes, situades als laterals de les finestres i agrupades de dos en dos. Les dels angles ocupen l'aresta i se situen sobre un xicotet basament. Té un fris i cornisa semblants als del primer cos, però aquests estan retranquejats. La sala de les campanes està coberta amb una volta semiesfèrica i a un dels laterals s'obri un pas per accedir fins al tercer cos. El tercer cos té una balustrada amb pinacles i al centre hi ha una torreta de dos altures. La primera té quatre finestres i arcs disposats en diagonal, mentre que el segon té forma octogonal i també quatre finestres. El conjunt està rematat amb un cupulí de teules blaves i pinacle amb creu central.

Les quatre campanes es voltegen i les tres grans es repiquen automàticament. Les campanes horàries toquen hores i cuarts.

Campanes

 • Sants Antoni de Pàdua i Dídac d'Alcalà (1) (1757)
 • Dídac (2) (1838)
 • Sant Josep del Sagrat Cor de Jesús (3) (1900)
 • Maria Aurora (4) (1873)
 • Sant Dídac, de quarts (A) (1903)
 • Sant Antoni, d'Hores (B) (1903)

  Rellotges

 • Rellotge mecànic (1)

  Ordinadors

 • Ordinador (1)
  Articles de premsa i textos científics
  RAFELCOFER: Campanes, campaners i tocs
  COMUNITAT VALENCIANA: Campanes, campaners i tocs (Municipis)

  Versió completa

 • Campaners de la Catedral de València - 20-01-2022 - campanerscatedralvalencia@gmail.com