Campaners de la Catedral de València

Registre de campanes

Parròquia de Sant Antoni Abat - RAFELBUNYOL (COMUNITAT VALENCIANA)

El campanar, realitzat en 1705, està format per una torre rematada per un cos de campanes i la llanterna i va ser restaurat en 1983, aquest a més és de base quadrada, amb tres cossos d'obra i una rematada de rajola massissa que, construït ja al segle XX, rememora la rematada barroca dels campanars valencians codificats per arquitectes-constructors com José Mínguez. WIKIPÈDIA (30-05-2020)

Als peus del temple s'alça la torre campanar, de planta quadrada i amb tres cossos. Segueix en la seua traça els models del barroc valencià, amb algunes reformes posteriors. El primer cos forma part de la façana principal, construït amb rajola i maçoneria, en la seua cara exterior es troba policromat imitant carreus de pedres als angles i franges a la resta del mur. Una motllura el separa del segon, alçat sobre un basament, compta amb quatre finestres emmarcades per pilastres toscanes i una cornisa sobre aquestes. El tercer cos és una torreta de tres altures, el primer amb arcs en diagonal i un segon amb aletons. Finalment trobem un altre nivell rematat per la coberta a quatre aigües i un penell.

El campanar compta amb una escala interior que recorre el seu perímetre, comptant amb algunes xicotetes finestres per tal que entre la llum. Un poc abans de la sala de les campanes es localitza una habitació on està la maquinària del rellotge. En aquest punt l'escala és més estreta, accedint al nivell de les campanes.

Amb la mecanització de les campanes els tocs són exclusivament automàtics. Les quatre campanes del segon cos voltegen i repiquen automàticament. La campana horària toca les hores amb repetició i la Senyalera es volteja automàticament per a les oracions del migdia.

Campanes

 • Campana de senyals (0) (1940)
 • Campana de les hores (A) (1928)
 • Sant Josep, la Valenciana (1) (1970)
 • Sants de la Pedra, la Marinera (2) (1939)
 • Sant Antoni Abat, la Puçolenca (3) (1940)
 • Mare de Déu del Miracle, la Grossa (4) (1993)
  Articles de premsa i textos científics
  RAFELBUNYOL: Campanes, campaners i tocs
  COMUNITAT VALENCIANA: Campanes, campaners i tocs (Municipis)

  Versió completa

 • Campaners de la Catedral de València - 25-01-2022 - campanerscatedralvalencia@gmail.com