Campaners de la Catedral de València

Registre de campanes

Parròquia de la Mare de Déu del Socorro - BENETÚSSER (COMUNITAT VALENCIANA)

Als peus del temple parroquial s'alça la torre campanar, integrada al conjunt de la façana principal. Compta amb dos cossos de fàbrica de rajola, el primer d'ells sense més decoració que unes franges a la part superior i espilleres per permetre el pas de la llum a l'escala. El segon compta amb quatre finestres per les campanes amb arcs apuntats que al exterior es decora amb moldures. Remata aquest cos una cornisa i coberta apuntada amb veleta.

El interior compta amb una escala que permet a més accedir al cor i al terrat de l'església, perimetral i que es fa més estreta per accedir a la Sala de les Campanes. En el seu interior una escala de gat per pujar fins l'esfera del rellotge, situada sobre la finestra de la campana gran.

Des de la mecanització els tocs són exclusivament automàtics, amb el vol de les tres campanes per a les festivitats i els repics per senyals diàries i dominicals. Aquestes últimes guarden poca relació amb els tocs tradicionals, ja que les mecanismes no permenten tantes variacions, sent més monòtons.

Campanes

 • Empar (1) (1962)
 • Socorro (2) (1962)
 • Maria del Pilar (3) (1962)
  Articles de premsa i textos científics
  BENETÚSSER: Campanes, campaners i tocs
  COMUNITAT VALENCIANA: Campanes, campaners i tocs (Municipis)

  Versió completa

 • Campaners de la Catedral de València - 25-01-2022 - campanerscatedralvalencia@gmail.com