Campaners de la Catedral de València

Registre de campanes

Parròquia de Santa Anna - SENYERA (COMUNITAT VALENCIANA)

Esvelta torre campanar de tres cossos. Canya quadrada inferior, cos de campanes articulat amb pilastres toscanes binades. Tercer nivell d'arcbotants laterals per albergar un desaparegut campanó de les hores i cupulí.
Del tipus de campanar creat a València "a tres nivells" "a la manera" de l'arquitecte Josep MÍNGUEZ (nota de MONTOLÍO TORÁN, David).

La torre està situada als peus del temple parroquial i ocupa un dels angles de l'edifici. Està pintat amb tons clars i els elements arquitectònics amb color blanc. El primer cos s'alça sobre un basament de pedra tallada i té dos trams que estan separats per unes motllures. Presenten a l'exterior una decoració que imita els carreus de pedra i diverses finestres per il·luminar l'escala interior de la torre. Una doble cornisa separa el primer cos del segon. Aquest presenta quatre finestres amb arc de mig punt que des de l'altura de la imposta estan emmarcades per unes motllures. A l'exterior presenta quatre pilastres toscanes per cada cara (agrupades de dos en dos) i disposades sobre un basament. Damunt d'aquestes hi ha una doble cornisa. El tercer cos està delimitat per una balustrada amb pinacles i té una torreta amb doble altura i diverses motllures. La primera presenta quatre arcs de mig punt i uns arcs en diagonal coronats per uns pinacles. El segon té també quatre finestres i uns aletons. Està rematat per una creu amb penell i l'efígie de Santa Anna.

A més disposa d'una escala que recorre el seu perímetre interior fins a arribar a la sala de les campanes. Poc abans d'aquesta hi ha una porta que connecta amb l'antiga caseta del rellotge, situada sobre el primer tram de l'església. La sala de les campanes presenta una volta semiesfèrica i a un dels angles hi ha una escala de mà per pujar al tercer cos.

Les dos campanes es voltegen i repiquen automàticament.

Campanes

 • Bàrbera (1) (1778)
 • Maria Joaquima (2) (1778)
  Articles de premsa i textos científics
  SENYERA: Campanes, campaners i tocs
  COMUNITAT VALENCIANA: Campanes, campaners i tocs (Municipis)

  Versió completa

 • Campaners de la Catedral de València - 20-05-2022 - campanerscatedralvalencia@gmail.com