Campaners de la Catedral de València

Registre de campanes

Parròquia de Sant Antoni Abat i Sant Nicolau - SUMACÀRCER (COMUNITAT VALENCIANA)

El campanar es troba ubicat en una de les naus laterals, junt a una porta d'accés a l'interior del temple. Damunt d'un basament de pedra s'alça la seua fàbrica, que es de rajola i compta amb dos cossos més una estructura de ferro al terrat. El primer cos té tres trams de similar factura, dividits per uns franges de rajola, que també trobem als cantons. Al centre de cada cara hi ha una finestra per il·luminar l'escala interior i en una de les del tercer tram trobem l'esfera del rellotge. Damunt d'una cornisa es situa el segon cos, que té quatre finestres per les campanes i quatre finestres per cada cara amb un altra cornisa que serveix de separació amb la balustrada del terrat. En aquest quatre braços de ferro imiten l'estructura d'una volta de creueria i subjecten el campanó de les hores.

El interior compta amb una escala "a la castellana", que recorre el perímetre interior de la torre fins poc abans de la Sala de les Campanes, on es torna de caragol durant l'últim tram. El buit central de l'escala està tapat per un mur fet de canyes. Al tercer tram del primer cos es situa la caseta del rellotge, que conserva la maquinària a l'interior. A la Sala de les Campanes trobem escalons a les finestres per facilitar el toc de les campanes i al centre una escala metàl·lica per pujar al terrat.

Les quatre campanes voltegen automàticament. Les tres grans a més repiquen, també de forma automàtica. Aquests tocs guarden poca relació amb els tradicionals.

Campanes

 • Mare de Déu del Pilar (1) (1966)
 • Santíssim Crist (2) (1966)
 • Maria del Carme (3) (1750)
 • El Salvador i Maria del Carme (4) (1750)
 • D´hores (A) (1940ca)

  Rellotges

 • Rellotge mecànic (1) (1950ca)
  SUMACÀRCER: Campanes, campaners i tocs
  COMUNITAT VALENCIANA: Campanes, campaners i tocs (Municipis)

  Versió completa

 • Campaners de la Catedral de València - 29-01-2022 - campanerscatedralvalencia@gmail.com