Campaners de la Catedral de València

Registre de campanes

Parròquia de la Puríssima Concepció - LLAURÍ (COMUNITAT VALENCIANA)

L'església compta amb un campanar, construït junt al presbiteri. Aquest està alçat amb rajola, és de planta quadrada i compta amb tres cossos. El primer forma part dels murs de l'edifici i no compta amb més decoracions apart d'unes motllures a la part superior, que el separen del segon. En una cara trobem l'esfera del rellotge. El segon cos o de les Campanes té quatre finestres, emmarcades en la cara exterior per pilastres toscanes (dos per cada cara), situades damunt d'un basament. El tercer cos està format per una balustrada amb pinacles als angles i una torre central de dos nivells: el primer amb uns òculs i un segon de forma circular amb quatre finestres i pilastres toscanes. El campanar està rematat per un cupulí i una Creu amb veleta i una imatge de Sant Llorenç.

A la torre es pot accedir pel propi temple parroquial, ja que la porta exterior duu anys clausurada. Compta amb una escala que recorre el perímetre interior del campanar fins arribar a la Sala de les Campanes. Poc abans d'aquesta hi ha una habitació que guarda la maquinària del rellotge.

Les quatre campanes voltegen automàticament. Les tres campanes grans es repiquen també automàticament per mitjà dels electromalls.

Campanes

 • La xicoteta (1) (1771)
 • Maria (2) (1828)
 • Jesús Vicent Abdó (3) (1942)
 • Sant Llorenç (4) (1771)

  Rellotges

 • Rellotge mecànic (1) (1949ca)
  Articles de premsa i textos científics
  LLAURÍ: Campanes, campaners i tocs
  COMUNITAT VALENCIANA: Campanes, campaners i tocs (Municipis)

  Versió completa

 • Campaners de la Catedral de València - 29-01-2022 - campanerscatedralvalencia@gmail.com