Campaners de la Catedral de València

Registre de campanes

Parròquia de Santa Bàrbera - PILES (COMUNITAT VALENCIANA)

El campanar està situat a un lateral de la façana principal de l'església parroquial. És de planta quadrada i té tres cossos, amb una distribució típica dels campanars barrocs valencians i segurament alçat amb rajola i maçoneriaM. El primer cos és completament llis i té als angles decorats amb policromia que imita formes diverses. Està separat del segon per un entaulament amb tríglifs. Este segon cos correspon amb el de les campanes i disposa de quatre finestres amb arc de mig punt. El mur exterior està ordenat articulat per mitjà de pilastres toscanes, agrupades de dos en dos, i amb les de l'angle ocupant l'aresta. Les pilastres s'alcen sobre un basament amb tríglifs. Un segon entaulament separa aquest cos del tercer i presenta unes originals petxines al centre, sobre les finestres de les campanes.

El tercer cos es divideix en dos altures, que tenen uns arcs de mig punt. El primer disposa d'uns arcs en diagonal i un entaulament amb forma circular al centre. El segon té uns aletons als angles i un entaulament sobre el qual es disposa una teulada a quatre aigües amb creu i veleta. El terrat està delimitat per una balustrada amb pinacles als angles. L'exterior està policromat amb diversos motius geomètrics.

La torre té una escala que recorre el seu perímetre interior fins a arribar a la sala de les campanes. Aquesta està coberta amb una volta rebaixada i des d'aquesta fins al terrat hi ha una escala de mà.

Les quatre campanes voltegen i repiquen automàticament. Els dos timbres grans toquen hores i cuarts.

Campanes

 • Mare de Déu dels Miracles (1) (2000)
 • Santa Maria (2) (1969)
 • Sant Felip Neri (3) (2000)
 • Santa Bàrbera (4) (1940)
 • Campanó de quarts (A) (1950ca)
 • Campanó de quarts (B) (1950ca)
 • Campanó d'Hores (C) (1950ca)
  Articles de premsa i textos científics
  PILES: Campanes, campaners i tocs
  COMUNITAT VALENCIANA: Campanes, campaners i tocs (Municipis)

  Versió completa

 • Campaners de la Catedral de València - 20-01-2022 - campanerscatedralvalencia@gmail.com