Campaners de la Catedral de València

Sonor 525

Per a baixar la gravació

Títol Tancament de muralles
Autors de la documentació ÁLVARO MUÑOZ, Mari Carmen; LLOP i BAYO, Francesc
Data 2016
Duració 00:50:27
Classe Diari
Notes Final del diari toc de tancament de muralles. Es toca durant mitja hora, al principi cada minut, i després va accelerant acabant amb un i dos tocs més, per avisar que es van a tancar les muralles de la Ciutat, la famosa "lluna de València". En realitat una porta quedava oberta, la Porta del Real, però calia pagar un peatge per entrar de nit. En hivern es fa de les 20:00 a les 20:30 hores i en estiu de les 21:00 a les 21:30 hores. A continuació sonarà el toc d'ànimes, que marca l'inici de la nit.
Aquest toc de tancament de muralles sempre ha sigut finançat per la Ciutat, és a dir per l'Ajuntament de València, ja que es tractava d'un senyal per coordinar el tancament dels quatre Portals Grans: Quart, Serrans, Real i Sant Vicent.


Final del toque diario de cierre de murallas. Se toca durante media hora, al principio cada minuto, y después va acelerando con uno y dos toques más, para avisar que se van a cerrar las murallas de la Ciutat, la famosa "luna de València". En realidad una puerta quedaba abierta, la Porta del Real, pero había que pagar un peaje para entrar por la noche. En invierno se hace de 20:00 a 20:30 horas y en verano de 21:00 a 21:30 horas. A continuación tocará el toque de Ánimas,, que marca del inicio de la noche.
Este toque de cierre de murallas siempre ha sido financiado por la Ciutat, es decir el Ajuntament de València, ya que se trataba de una señal para coordinar el cierre de los cuatro Portals Grans: Quart, Serrans, Real i Sant Vicent.
Campaners de la Catedral de València - 20-10-2021 - campanerscatedralvalencia@gmail.com