Campaners de la Catedral de València

Admesa a tràmit la demanda de l'Ajuntament per la propietat del campanar de Benicarló

La demanda de l'Ajuntament de Benicarló per la propietat del campanar, que també reclama el Bisbat de Tortosa, ha estat admesa a tràmit pel jutjat de primera instància número 3 de Vinaròs. La demanda inclou tota la documentació que l'Ajuntament ha pogut recopilar des que, el juny de 2015, es va conèixer que el Bisbat de Tortosa s'havia inscrit al Registre de la Propietat el campanar de l'església de Sant Bartomeu.

A partir d'ara, i durant un procés que podria allargar-se un any, es continuarà amb la fase d'instrucció i recopilació de dades i arguments de les dos parts.

La polèmica per la titularitat del campanar va començar el juny del 2015, quan es va denunciar l'arribada d'un edite del Registre de la Propietat notificant que el Bisbat de Tortosa s'havia inscrit a favor seu una finca amb un certificat cadastral on s'incloïa l'església de Sant Bartomeu i també el campanar. L'Ajuntament assegura que la seua voluntat era resoldre la polèmica de manera amistosa, però el Bisbat es va refermar en les conviccions del fet que la torre "pertany a l'església des de temps immemorials com a part inseparable del temple". En el seu moment, el mateix Bisbe de Tortosa va dir que al poble hi ha la "creença popular" errònia que la torre de l'església és de l'Ajuntament. Per la seua banda, el consistori insisteix que el cas del campanar de Benicarló és ‘fadrí’ com el de Castelló de la Plana, separat de la nau central i de titularitat municipal.

PASCUAL, Albert

un cop d'ull (01-04-2019)

  • Parròquia de Sant Bartomeu - BENICARLÓ: Campanes, campaners i tocs
  • BENICARLÓ: Campanes, campaners i tocs
  • Propietat campanars i campanes: Bibliografia

    Versió completa

  • Campaners de la Catedral de València - 27-01-2022 - campanerscatedralvalencia@gmail.com