Campaners de la Catedral de València

El jutjat admet a tràmit la demanda de l’Ajuntament per la propietat del campanar

L'Ajuntament ha acudit als tribunals per a reclamar el reconeixement de la titularitat municipal del campanar. La demanda incorpora tota la documentació històrica relativa al campanar i inclou també el pagament de les factures de la llum, reparacions o tasques de manteniment.


El jutjat admet a tràmit la demanda de l’Ajuntament per la propietat del campanar - Autor: AJUNTAMENT DE BENICARLÓ

l jutjat de primera instància i instrucció número 3 de Vinaròs ha admés a tràmit la demanda de l'Ajuntament de Benicarló contra el Bisbat de Tortosa per la titularitat del campanar. La demanda inclou tota la documentació que l'Ajuntament ha pogut recopilar des que, el juny de 2015, es va assabentar que el Bisbat de Tortosa s'havia inscrit al Registre de la Propietat el campanar de l'església de Sant Bartomeu.

Les accions judicials que ara comencen, amb l'admissió a tràmit de la demanda, continuaran amb la fase d'instrucció i recopilació de dades i arguments de les dos parts. El procés podria allargar-se un any i, una vegada dictada la sentència, encara hi hauria possibilitat de recórrer a instàncies superiors per part, tant de l'Ajuntament com del Bisbat.

L'inici de la polèmica

El conflicte sobre la propietat del campanar va començar a principis de juny de 2015, quan va arribar a l'Ajuntament un edicte del Registre de la Propietat notificant que el Bisbat de Tortosa s'havia inscrit al seu favor una finca amb un certificat cadastral on s'incloïa l'església de Sant Bartomeu i també el campanar.

Tot i que, en un principi, la voluntat de l'Ajuntament era resoldre la polèmica de manera amistosa, el Bisbat es va refermar en la propietat del campanar assegurant que «pertany a l'església des de temps immemorials com a part inseparable del temple». Va ser aleshores quan l'Ajuntament va iniciar els tràmits per a traslladar el conflicte als jutjats.


El jutjat admet a tràmit la demanda de l’Ajuntament per la propietat del campanar

AJUNTAMENT DE BENICARLÓ

ajuntamentdebenicarlo.org/ (29-03-2019)

  • Parròquia de Sant Bartomeu - BENICARLÓ: Campanes, campaners i tocs
  • BENICARLÓ: Campanes, campaners i tocs
  • Propietat campanars i campanes: Bibliografia

    Versió completa

  • Campaners de la Catedral de València - 27-01-2022 - campanerscatedralvalencia@gmail.com