Campaners de la Catedral de València

La restauració de les campanes de Vallada

Campaners d´Ontiyent i Felipe Sanchis, junt a les dos campanes mes xicotetes preparades per al concert
La campana Patriarca Sant Josep, sent pujada al campanar
A la localitat de Vallada, li ha arribat el torn de fer la llavada de cara de les campanes. Gràcies a una subvenció de la Diputació de València. L’empresa encarregada de la neteja i canvi de truges de les campanes fou ELECTRORECAMP S.L.

Els treballs de restauració començaren el dia 13 de juny quant els tres bronzes foren baixats del campanar de l’església de Sant Bertomeu. Dies abans els tècnics d’ELECTRORECAMP S.L. van arreplegar la campana de l’Ajuntament que feia de funció de campana del rellotge.
Ja en el taller es canviaren les truges de ferro per unes fusta, i es netejaren els bronzes amb xorro d’arena.

El dissabte, 14 de juliol tornaren les quatre campanes restaurades a Vallada i foren ubicades a la plaça del Beat Ramon Martí Soriano (al costat de l’Església), perquè al dia següent la Colla de Campaners d’Ontiyent estrenara les campanes amb una mostra de tocs de campanes, durant més de mitja hora, els membres de la Colla tocaren les campanes, sent apludits després de cada toc. A la mostra dels tocs de la campanes també acudiren alguns dels campaners de Moixent.

Finalment, dimarts, dia 17 de juliol, les campanes foren pujades al campanar. A les 11 del matí començaren a pujar primerament la Xicoteta, seguida de la del Santíssim Crist, i de la del Patriarca Sant Joseph, acabant amb la Santa Maria.

SANCHIS TÁRREGA, Felipe (16-07-2007)
  • Parròquia de Sant Bertomeu - VALLADA: Campanes, campaners i tocs
  • VALLADA: Campanes, campaners i tocs
  • ELECTRORECAMP S. L. (ATZENETA D'ALBAIDA) : Intervencions
  • Restauració de campanes: Bibliografia

    Versió completa

  • Campaners de la Catedral de València - 17-01-2022 - campanerscatedralvalencia@gmail.com