Campaners de la Catedral de València

Les campanes acomiadaran a D. Ángel OlivaresLa Colla de Campaners de Morvedre acomiadarà a D. Ángel Olivares com a rector dels pobles d'Albalat dels Tarongers, Estivella i Torres Torres el proper dia 28 d'octubre a Bocairent, poble en el qual s'encarregarà de regir la parròquia de l'Assumpció.

Per a l'acte d'entrada els Campaners de Morvdere realitzaran junt a la colla agermanada dels Campaners d'Ontinyent els vols de tota la cerimònia. L'acte tot i realitzar-se en conjunt per ambdues colles començarà amb els vols dels campaners de la comarca fins al Glòria, a partir del següent vol, les cordes i les campanes passaran a ser accionades pels campaners d'Ontinyent. D'aquesta manera, com millor sap la colla de campaners, despedirà de la comarca a D. Ángel, acompanyant-lo en la seua entrada en la nova parròquia de la Vall d'Albaida.

D. Ángel Olivares, s'ha encarregat de les esglésies d'Albalat, Estivella i Torres Torres en aquests últims quatre anys, i ha estat una persona molt propera al poble i estimat per tots. En les parròquies d'Estivella i Torres Torres, Campaners de Morvedre ha participat en diferents festivitats. De les tres parròquies, concretament a Estivella és on els Campaners de Morvedre hem actuat i intervingut més sovint, realitzant vols per a Sant Blai, la Mare de Déu d'Agost i la Santa Creu. Per a aquesta última festivitat els campaners vam repretar els caragols dels batalls, nutrirem les fustes de les truges i les tintàrem de roig, segons el costum antic. A hores d'ara s'està estudiant el pressupost per a restaurar la matraca d'aquesta parròquia que data de 1919, o més bé, fer-ne una de nova.

Per contra a Torres Torres, hem actuat per a la festa de l'aparició de la Mare de Déu, el 31 de desembre de 2006, i vam promoure la restauració de les campanes que es troben un greu estat de deteriorament. El procés de restauració ja ha començat amb la restauració de la campana més menuda que data del segle XVII, gràcies també a l'ajuda d'una subvenció de la Generalitat Valenciana i a l'aportació econòmica de l'Ajuntament de Torres Torres. L'empresa Electrorecamp SL és l'encarregada d'aquesta intervenció, així com de la matraca d'Estivella.

Campaners de Morvedre informa que també tocarà a l'entrada del nou rector a Estivella donant-li la benvinguda a la comarca. Els campaners ens posem a la disposició del mateix per continuar treballant pel patrimoni cultural esdevingut de les campanes en tots els àmbits en les parròquies que regisca.


Campaners de Morvedre (15-10-2007)
  • Parròquia de l'Assumpció de Nostra Senyora - BOCAIRENT: Campanes, campaners i tocs
  • Parròquia dels Sants Joans - ESTIVELLA: Campanes, campaners i tocs
  • BOCAIRENT: Campanes, campaners i tocs
  • ESTIVELLA: Campanes, campaners i tocs
  • CAMPANERS DE MORVEDRE (SAGUNT) : Tocs i altres activitats
  • COLLA DE CAMPANERS D'ONTINYENT (ONTINYENT) : Tocs i altres activitats
  • ELECTRORECAMP S. L. (ATZENETA D'ALBAIDA) : Intervencions

    Versió completa

  • Campaners de la Catedral de València - 18-01-2022 - campanerscatedralvalencia@gmail.com