Campaners de la Catedral de València

Tres de les quatre campanes de l'església es retiren per a ser restaurades


El campanar de l'Església Sant Pere Apòstol de Benifaió ha sigut el punt de mira durant este matí. Una grua de grans dimensions ha sigut l'encarregada d'extraure de l'interior del campanar tres de les quatre campanes que viatjaren fins a Sant Sebastià on una empresa especialitzada en la restauració de campanes farà un necessari i delicat treball de restauració i conservació donat l'avançat estat de deteriorament en què es troben.

Les campanes van ser instal·lades en el seu campanar actual fa 60 anys. Va ser l'any 1940 quan en el campanar de l'Església Sant Pere Apòstol de Benifaió es van instal·lar quatre campanes noves a què se li van donar els noms següents: Santa Bárbara (amb un diàmetre de 85 cm. i 356 quilos de pes) Sant Pere (amb 102 cm de diàmetre i 614 quilos) i Mare de Deu del Pilar (la més gran amb 117 cm. de diàmetre i 927 quilos). Estes tres campanes han sigut les que hui divendres s'han retirat del lloc on han estat des de fa més de mig segle. Tornaran totalment renovades i amb la truja nova ja que l'actual és de ferro i s'exigix siga de fusta.

L'altra campana que es conserva en millor estat i que serà la que complisca amb el treball d'anunciar i voltejar per les quatre és la denominada Sant Francesc i Antoni, la més xicoteta de les quatre, amb un diàmetre de 57 cm. i 107 quilos, l'única que de moment no serà restaurada.

La restauració tindrà un cost de 50.000 euros. La Diputació de València subvenciona l'obra en 30.000 euros i la resta ha sigut aportat per la parròquia Sant Pere Apòstol de Benifaió. Es preveu que al voltant de cinc mesos les campanes tornen al seu lloc d'origen.

Ajuntament de Benifaió (23-04-2010)

  • Parròquia de Sant Pere Apòstol - BENIFAIÓ: Campanes, campaners i tocs
  • BENIFAIÓ: Campanes, campaners i tocs
  • Restauració de campanes: Bibliografia

    Versió completa

  • Campaners de la Catedral de València - 28-01-2022 - campanerscatedralvalencia@gmail.com