REDACCIÓ - Rehabiliten el campanar de Poblenou, construït pel franquisme fa mig segle

Rehabiliten el campanar de Poblenou, construït pel franquisme fa mig segle

Inversió de 140.000 euros per a restaurar el símbol del petit poble del Delta, un element d'elevat potencial turístic


Els treballs de restauració de l’emblemàtic campanar de l’església de Poblenou del Delta han finalitzat. El campanar s’ha pogut restaurar gràcies a un conveni a tres bandes entre l’Ajuntament d’Amposta -municipi al qual pertany Poblenou-, la Diputació de Tarragona i el Bisbat de Tortosa.

El conveni es va signar el març de 2013 i les obres es van adjudicar i iniciar tot seguit de la mà d’una constructora ampostina.

En una primera fase, les obres de rehabilitació han anat destinades únicament al campanar i els porxos adjacents i han tingut un import de 140.000 euros, dels quals la Diputació de Tarragona n’ha aportat 60.000, l’Ajuntament d’Amposta 50.000 i el Bisbat 30.000.

Pel que fa al campanar, com ja va explicar el Diari, la poca qualitat dels materials amb què es va construir bona part del poble als anys cinquanta del segle passat, com ara la sorra, ha portat al seu ràpid deteriorament, en poc més de mig segle.

La segona fase de les obres consistirà en l’arranjament de la teulada de l’església i encara restaria una tercera fase referent a la casa del rector i els voltants de tot el complex.

Dues fases més

El projecte complet suposa un import de més de 370.000 euros i des de l’Ajuntament d’Amposta ja s’està treballant en tornar a sumar voluntats i aconseguir el finançament per poder realitzar la segona i tercera fase de la rehabilitació integral.

L’alcalde d’Amposta, Manel Ferré, l’alcaldessa del Poble Nou, Encarna Ferré i el regidor de Turisme, Francesc Paz, van visitar ahir les obres finalitzades.

Ferré va destacar la gran importància d’aquesta actuació, donat que el campanar del Poble Nou és un element que caracteritza la població, per la singularitat de les seves característiques arquitectòniques i també pel seu gran potencial turístic, ja que l’accés a dalt del campanar proporciona unes vistes majestuoses del Delta de l’Ebre amb les seves llacunes i la badia.

Visites guiades

En aquest sentit, l’alcalde ahir va avançar que ja es treballa per organitzar visites guiades al campanar del Poble Nou per a tots els visitants que desitgin gaudir de les vistes i d’aquesta població. Això seria possible gràcies a un conveni a través de la Formació Professional Dual que s’imparteix a la ciutat d’Amposta i en la que s’estan formant alumnes en l’especialitat de guiatge i informació turística.

L’alcaldessa pedània del Poble Nou, Encarna Ferrer, es va mostrar molt satisfeta pel resultat de les obres, va recordar que era una reivindicació dels veïns, i va destacar la feina intensa duta a terme fins aconseguir veure restaurat el campanar.

La colònia de Villafranco del Delta

El Poblenou del Delta,batejat inicialment com a Villafranco del Delta, és la població ebrenca més jove, amb uns 55 anys d'història. El regim franquista la va aixecar de nou com a colònia agrícola del delta de l'Ebre i ara compta amb uns 200 habitants. Pel que fa a l'església, fou inaugurada el 2 de desembre de l'any 1956 com a temple, i l'any 1959 es va constituir com a parròquia canònica. El temple s'ha convertit en un referent, no només de Poblenou, sinó també de tota la zona del delta de l'Ebre.

REDACCIÓ

Diari de Tarragona (17-01-2014)

  • Parròquia de la Mare de Déu de la Cinta del Poblenou del Delta - AMPOSTA: Campanas, campaneros y toques
  • AMPOSTA: Campanas, campaneros y toques
  • Restauración de campanarios: Bibliografía

     

  • Volver a la página anterior
  • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
    Campaners de la Catedral de València
    © Diari de Tarragona (2014)
    © Campaners de la Catedral de València (2024)
    campaners@hotmail.com
    Actualización: 17-04-2024
    Convertir a PDF

    Connectats: 47 Visitants: 47 Usuaris: 0