Campaners de la Catedral de València

Les campanes de l’església de l’Assumpció ja estan restaurades i beneïdes, a punt per a tornar al campanar

Benedicció de les campanes restaurades - Autor: RIBERA TV
Benedicció de les campanes restaurades - Autor: RIBERA TV

Les quatre campanes de l’església de l’Assumpció han sigut restaurades. Ahir tornaren a Carlet i van estar exposades a la plaça del Convent i la Vila perquè els ciutadans pogueren admirar-les i comprovar el treball realitzat.

De vesprada van ser beneïdes pel bisbe auxiliar de la diòcesi de València, Esteban Escudero, i hui de matí tornaran a ser pujades al campanar de l’església.

Les campanes han sigut restaurades per a preservar la seua conservació i millorar el seu so, deteriorat per la corrosió del bronze. La restauració ha sigut possible gràcies a una subvenció de 35.000 euros que ha concedit ‘la Caixa’.

Durant un mes han sigut netejades per a traure la brillantor original del bronze, també s’ha canviat el batall i la truja, que ha sigut substituïda per una altra nova de fusta.

La campana més antiga data de 1843 i està dedicada a sant Bernat. La segona més antiga data de 1940 i està dedicada a sant Joan Baptista, la dedicada a Jesús, Maria i Josep va ser refosa en 1968 i la més moderna, dedicada a sant Josep, data de 1992.

RIBERA TV

Ribera Televisió (02-12-2015)

  • Parròquia de la Mare de Déu de l'Assumpció - CARLET: Campanes, campaners i tocs
  • CARLET: Campanes, campaners i tocs
  • Restauració de campanes: Bibliografia

    Versió completa

  • Campaners de la Catedral de València - 28-01-2022 - campanerscatedralvalencia@gmail.com