Campaners de la Catedral de València

Documents del segle XVIII confirmarien que el campanar de Benicarló és municipal


El passat mes de gener l’Ajuntament de Benicarló va instar els advocats a iniciar el procediment judicial contra el Bisbat de Tortosa per la titularitat del campanar. El cas arrenca arran la decisió del Bisbat d’inscriure al seu favor el campanar del poble, amb un certificat cadastral en què la torre apareix unida a l’església de Sant Bertomeu. Tot i un primer intent d’arribar a un acord satisfactori per a les dues parts, el Bisbat va desestimar corregir el que l’Ajuntament considera una errada, i ara el consistori portarà el cas als tribunals. En declaracions a Canal 21 Ebre, l’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha explicat que han trobat documents des del segle XVIII i fins ara que confirmarien que el campanar és de titularitat municipal i s’ha mostrat convençuda que així ho reconeixerà el jutge.

L’alcaldessa ha reiterat que no volia iniciar cap litigi amb l’Església però que la seva obligació és vetllar per tot el patrimoni de Benicarló. Miralles ha afirmat que el del campanar de Benicarló no és l’únic cas que s’ha produït al País Valencià.

Així, Miralles ha remarcat que l’Ajuntament, amb el recolzament de tots els grups polítics, està decidit a arribar fins al final.

BONET, Cinta

marfanta.com (29-03-2016)

  • Parròquia de Sant Bartomeu - BENICARLÓ: Campanes, campaners i tocs
  • BENICARLÓ: Campanes, campaners i tocs
  • Propietat campanars i campanes: Bibliografia

    Versió completa

  • Campaners de la Catedral de València - 27-01-2022 - campanerscatedralvalencia@gmail.com