Campaners de la Catedral de València

Es restaura la campana de l’Assumpció, una de les tres que té l’església de Portell


Una de les tres campanes de Portell ha estat rehabilitada recentment i ja volteja i fa els tocs després de la seua reparació. Es tracta de la campana de l’Assumpció que és la mitjana de les tres que hi ha al campanar de Portell. Els veïns i veïnes del municipi demandaven aquesta actuació i l’Ajuntament de Portell es sumava en les col·laboracions. Cal destacar que la mateixa Parròquia, en la persona de Mossèn Juan José Roca, s’ha encarregat de buscar l’empresa que ha restaurat la campana.

Cabia la possibilitat de restaurar qualsevol de les campanes. En el cas de la Major, les complicacions augmentaven ja que s’havia d’enviar fora d’Espanya. Finalment es va optar per rehabilitar la mitjana i posar-la en valor.

A banda de la restauració de la campana com a tal, l’actuació també ha suposat l’informatització del campanar i el canvi d’altres elements que eren necessaris en aquestos moments. Ara, es poden programar els tocs de la campana de l’Assumpció.ta.

Aprofitant la festivitat de l’Esperança el passat 18 de desembre es va realitzar la inauguració oficial de la campana. No es va fer cap acte concret, simplement en el volteig es donava per inaugurada.

La primera de les tres campanes de Portell ja està rehabilitada. No es descarta en el futur continuar amb la restauració de les que falten i tindre tot el conjunt de campanes en les millors condicions.

El campanar de Portell compta amb unes característiques que, sense cap dubte el fan especial. Situat al capdamunt del casc urbà del municipi, probablement es va construir en una torre defensiva. Ara compta amb una campana que destaca sobre les altres i que volteja als dies de festa gran del municipi.

COMARQUES DEL NORD

comarquesnord.cat (03-01-2017)

  • Parròquia de l'Assumpció de Nostra Senyora - PORTELL DE MORELLA: Campanes, campaners i tocs
  • PORTELL DE MORELLA: Campanes, campaners i tocs
  • Restauració de campanes: Bibliografia

    Versió completa

  • Campaners de la Catedral de València - 21-01-2022 - campanerscatedralvalencia@gmail.com