Campaners de la Catedral de València

La passió per les campanes es torna literatura amb Pau Sarrió

L'autor del llibre titulat 'Les veus de l'Horta Sud' posa en valor el treball de les persones que han dedicat la seua vida al toc de campanes

La Sala Ximeneia del Castell d'Alaquàs va ser el lloc triat per a la presentació del llibre "Les veus de l'Horta Sud: campanars, campanes, campaners i tocs tradicionals", de Pau Sarrió. Una edició amb la qual el jove alaquaser ha volgut destacar la importància d'incloure la història de les campanes als estudis de la societat tradicional.

Segons ha apuntat Sarrió, les campanes són instruments clau per a entendre el passat, el present i el futur de la nostra societat; un futur en el qual el món de les campanes està actiu gràcies a la presència, cada vegada més notòria, de jóvens que s'inicien en aquest apassionant món.

Sarrió ha volgut posar en valor el treball incansable de persones que han dedicat la vida a la seua comunitat mitjançant els tocs de campanes. I és per açò pel que el seu llibre inclou nom i cognoms de persones vinculades amb el món dels campanaris.

Van acompanyar a l'autor l'Alcaldessa d'Alaquàs, Elvira García Campos, el President dels Campaners de la Catedral de València, Francesc Llop, el President de l'IDECO Alfred Ramos i Elena Solís d'Alaquàs Debat.

"Les veus de l'Horta Sud: campanars, campanes, campaners i tocs tradicionals", és fruit del XX Premi d'Investigació de l'IDECO, lliurat el passat 2 de febrer. Un reconeixement que ha impulsat al jove escriptor a seguir treballant en nous projectes. Sarrió ja ha avançat que en breu eixirà a la llum un nou treball que comptarà amb dos protagonistes fonamentals: les campanes i el municipi d'Alaquàs.

AJUNTAMENT D'ALAQUÀS

Ajuntament d'Alaquàs (10-05-2018)

  • ALAQUÀS: Campanes, campaners i tocs
  • LLOP I BAYO, FRANCESC (VALÈNCIA) : Tocs i altres activitats
  • SARRIÓ ANDRÉS, PAU MARIA (ALAQUÀS) : Tocs i altres activitats
  • Tesis i altres treballs acadèmics: Bibliografia

    Versió completa

  • Campaners de la Catedral de València - 20-01-2022 - campanerscatedralvalencia@gmail.com