Tiple (1) - Parròquia de Nostra Senyora de l'Assumpció - DÉNIA - COMUNITAT VALENCIANA

(Referència 1095)

Localització Sala de les campanes
Diàmetre 45
Pes aproximat 53
FonedorROSES, HERMANOS (SILLA)
Any fosa 1942
Terç (T) (Difícilment accessible s´entreveu) H DENIA 1942 M (00) (creu) (03) (marca de fonedor Roses Hnos) ... MP (Inscrpció amb els noms dels donants)
Tocs actuals de campanes Volteig automàtic.
Truja Ferro manclús vella
Estat actual L'estat de conservació de la campana és regular. Està instal·lada a una de les finestres de la sala de les campanes amb truja de ferro de la foneria Manclús i està mecanitzada amb motor de vol continu.
Mecanismes de toc Motor continu (03)
Intervencions Durant la dècada dels anys 80 del segle XX la foneria de Salvador Manclús del Grau de València la va mecanitzar. La truja anterior es canvià per altra de ferro i la dotaren amb motor de vol continu.
Propostes La instal·lació actual no afavoreix la conservació de la campana ni té cap vinculació amb la tradició local, per tant devia ser restaurat el conjunt. La campana s'ha de baixar del campanar per netejar-la per dins i per fora, canviant la truja de ferro per altra de fusta de perfil tradicional valencià. Igualment cal canviar el motor de vol continu per un d'impuls.
Protecció Protecció genèrica al trobar-se en un immoble protegit (Bé de Rellevància Local). En conseqüència les intervencions en les campanes han de ser comunicades a la Direcció General del Patrimoni Cultural Valencià adjuntant el projecte prèviament a l'inici dels treballs.
Valoració Campana interessant. Pot refondre's en cas de trencament després de documentar-la.
Instal·lació La instal•lació ha segut substituïda i cal reconstruir-la per restaurar els valors sonors i culturals de l´instrument, així com els tocs tradicionals
Notes difícil accés

Autors de la documentació

 • MARTÍN NOGUERA, Francesc Xavier (23-07-1994)
Editor ALEPUZ CHELET, Joan
Actualització 31-08-2020
1 Fotos
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 26-10-2020
  Convertir a PDF