Campana (1) - Parròquia de la Mare de Déu de Fàtima - DAIMÚS - COMUNITAT VALENCIANA

(Referència 11064)

Localització Espadanya
Diàmetre 40
Pes real 40
FonedorROSES ATZENETA
Any fosa 1960
Descripció La campana té una inscripció incisa, i per tant posterior a la seua fabricació, que no s'arriba a llegir, en el medi peu.
Tocs actuals de campanes Repic i volteig automàtic.
Truja Fusta Electrorecamp
Estat actual L'estat de conservació de la campana és bo. Està instal·lada a una de les finestres de l'espadanya amb truja de fusta de perfil semblant al tradicional valencià i mecanitzada amb motor d'impuls i electromall monofàsic. Les anses són postisses i el batall està lligat i reforçat amb cable de seguretat.
Mecanismes de toc Electromall - motor impulsos
Intervencions Abans de 2013 la va restaurar Electrorecamp. Es va dotar a la campana amb una truja de fusta nova de perfil semblant tradicional valencià i unes anses postisses per facilitar la fixació a la truja per mitjà d'uns ferratges. Finalment es mecanitza amb electromall monofàsic i motor d'impuls.
Protecció Protecció genèrica al trobar-se en un immoble protegit (Bé de Rellevància Local). En conseqüència les intervencions en les campanes han de ser comunicades a la Direcció General del Patrimoni Cultural Valencià adjuntant el projecte prèviament a l'inici dels treballs.
Valoració Campana interessant. Pot refondre's en cas de trencament després de documentar-la.
Instal·lació La instal·lació és tradicional i cal conservar-la per protegir la sonoritat i altres valors culturals. Qualsevol mecanització haurà de conservar aquestes qualitats, reproduir els tocs tradicionals i permetre els tocs manuals.
Notes Mesures aproximades

Autors

 • PELLICER BLAY, Vicent (14-01-2013)
 • LLOP i BAYO, Francesc (15-01-2013)
 • ALEPUZ CHELET, Joan (09-03-2019)
Editor ALEPUZ CHELET, Joan
Actualització 02-08-2020
2 Fotos
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 06-08-2020
  Convertir a PDF