Crist del Consol (4) - Parròquia de Sant Antoni Abat - FORTALENY - COMUNITAT VALENCIANA

(Referència 11929)

Localització Sala de les Campanes
Diàmetre 110
Altura del bronze 85
Vora 11
Pes aproximat 771
FonedorROSES, HERMANOS (SILLA)
Any fosa 1939
Descripció En el terç trovem aquesta inscripció: "# # # SANTISIMO CRISTO DEL CONSUELO # #", indicant el nom de la campana. En el mig està la marca de fàbrica: "Ctrs ROSES HERMANOS / SILLA - (VALENCIA). Finalment en el mig peu està el nom del poble i la data de la campana: "FORTALENY 1939 AÑO DE LA VICTORIA ". Aquestes inscripcions resulten molt habituals a les campanes posteriors a la Guerra Civil, més en aquesta que es van fer mesos després d'acabar el conflicte. Per una banda compta amb la característica inscripció: "AÑO DE LA VICTORIA", comú a totes les campanes de 1939 per el final de la Guerra, per un altra el fet de la destrucció de centenars de campanes durant aquesta sense un inventari que controlara el lloc del qual eren retirates va fer que les foses de nou incorporaren el nom del poble, com és aquest cas.
Terç (T) (2 cordons)
(06) "# # # SANTISIMO CRISTO DEL CONSUELO # #"
(2 cordons)
(garlanda vegetal)
Mig (M) (00) (Creu amb pedestal)
(03) (Escut franquista amb marca de fàbrica) "Ctrs ROSES HERMANOS / SILLA - (VALENCIA)"
(06) (anagrama de Jesús)
(09) (Custòdia)
(02) (04) (08) (10) (decoració vegetal)
Mig peu (MP) (2 cordons)
(06) "FORTALENY 1939 AÑO DE LA VICTORIA"
(2 cordons)
Peu (2 cordons)
(2 cordons)
Tocs actuals de campanes Els tocs són automàtics, tant vols com repics.
Truja Fusta ELECTRORECAMP S.L.
Estat anterior Es trova en un bon estat de conservació, instal·lada en la Sala de les Campanes amb truja de fusta. Està mecanitzada amb motor d'impulsos i electromall, sistemes que imiten el toc tradicional i permeten els manuals. Finalment compta amb un batall ben lligat i repretat, reforçat a més amb cable de seguretat.
Estat actual Protecció genèrica al trobar-se en un immoble protegit (Bé de Rellevància Local). En conseqüència les intervencions en les campanes han de ser comunicades a la Direcció General del Patrimoni Cultural Valencià adjuntant el projecte prèviament a l'inici dels treballs.
Mecanismes de toc (09) motor d'impulsos, electromall
Protecció Protecció genèrica al trobar-se en un immoble protegit (Bé de Rellevància Local). En conseqüència les intervencions en les campanes han de ser comunicades a la Direcció General del Patrimoni Cultural Valencià adjuntant el projecte prèviament a l'inici dels treballs.
Valoració Campana interessant. Pot refondre´s en cas de trencament després de documentar-la.
Instal·lació La instal•lació és original cal conservar-la per protegir la sonoritat i altres valors culturals. Qualsevol mecanització haurà de conservar aquestes qualitats, reproduir els tocs tradicionals i permetre els tocs manuals.

Autors de la fitxa de la torre

 • ALEPUZ CHELET, Joan (10-01-2014)
Editor ALEPUZ CHELET, Joan
Actualització 07-05-2014
19 Fotos
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 01-10-2020
  Convertir a PDF