Santa Maria Magdalena (1) - Parrōquia de Sant Antoni Abat - FAVARA - COMUNITAT VALENCIANA

(Referčncia 11930)

Localitzaciķ Sala de les Campanes
Diāmetre 54
Altura del bronze 41
Vora 6
Pes aproximat 91
FonedorROSES, HERMANOS (SILLA)
Any fosa 1943
Descripciķ En primer lloc al terį trovem el nom del poble per al que es va fer la campana: "# # FAVARETA #", cal tindre en compte que aquesta era la denominaciķ de Favara fins que es va fer oficial el topōnim en valenciā. Seguidament, al mig indica el nom de la campana: "SANTA MARIA / MAGDALENA" i la marca de fābrica: "FUNDICION / DE / CAMPANAS / DE / ROSES Hnos. / SILLA (VALENCIA)". Finalment trovem la data de la campana: "# # # REFUNDIDA EN EL AŅO 1943 # #", indicant per tant que es tracta d'una campana refosa en eixe any, sense més referčncies a l'aterior.
Terį (T) (2 cordons)
"# # FAVARETA #"
(2 cordons)
Mig (M) (00) (Creu)
(03) (āguila de Sant Joan)
(06) "SANTA MARIA / MAGDALENA"
(09) (marca de fābrica) "FUNDICION / DE / CAMPANAS / DE / ROSES Hnos. / SILLA (VALENCIA)"
Mig peu (MP) (2 cordons)
"# # # REFUNDIDA EN EL AŅO 1943 # #"
(2 cordons)
Peu (2 cordons)
Tocs tradicionals de campanes La campana seria voltejada des de la mateixa Sala de les Campanes i repicaria des dels peus del campanar per mitjā de llarges cordes unides al batall.
Tocs actuals de campanes Volteja i repica de forma automātica junt a les altres campanes.
Truja Fusta ELECTRORECAMP.
Estat original Comptaria amb una truja de fusta de perfil tradicional valenciā i mecanismes per al seu toc com una ballesta.
Estat actual Es trova en un bon estat de conservaciķ, ubicada a la Sala de les Campanes. Compta amb truja de fusta de perfil tradicional valenciā i estā mecanitzada amb motor d'impulsos i electromall. El batall estā lligat i reforįat amb cable de seguretat.
Mecanismes de toc (09) motor d'impulsos, electromall
Intervencions La present campana és el resultat de la refosa d'una anterior en 1943 als tallers dels Hnos ROSES de Silla, que seria beneīda i pujada a la torre. En 2007 es va procedir a la restauraciķ de la campana, baixant-la de la torre per ser netejada i substituir la truja de ferro per una de fusta. Torna eixe any al campanar i es mecanitza amb motor s'impulsos i electromall. Treballs fets per ELECTRORECAMP S.L.
Protecciķ Protecciķ genčrica al trobar-se en un immoble protegit (Bé de Rellevāncia Local). En conseqüčncia les intervencions en les campanes han de ser comunicades a la Direcciķ General del Patrimoni Cultural Valenciā adjuntant el projecte prčviament a l'inici dels treballs.
Valoraciķ Campana interessant. Pot refondre´s en cas de trencament després de documentar-la.
Instalˇlaciķ La instalˇlaciķ és tradicional i cal conservar-la per protegir la sonoritat i altres valors culturals. Qualsevol mecanitzaciķ haurā de conservar aquestes qualitats, reproduir els tocs tradicionals i permetre els tocs manuals.

Autors

 • ALEPUZ CHELET, Joan (10-01-2014)
Editor ALEPUZ CHELET, Joan
Actualitzaciķ 25-04-2014
15 Fotos
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALČNCIA
  Campaners de la Catedral de Valčncia
  Š Campaners de la Catedral de Valčncia (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 20-09-2020
  Convertir a PDF