Àngels Custodis (4) - Parròquia de la Mare de Déu de Gràcia - ALACANT (COMUNITAT VALENCIANA)

(Referència 12052)

Localització Sala de les Campanes
Diàmetre 51
Altura del bronze 37
Vora 4
Pes aproximat 77
FonedorPORTILLA, HERMANOS (GAJANO)
Any fosa 2003
Descripció Primerament trobem una inscripció amb el nom de la campana: "ANGELES CUSTODIOS". Al mig continua amb la marca del instal·lador: "Valverde". Al mig continua: "EN MEMORIA DE D. ANGEL GISBERT PEREZ / PADRINOS: D. MARIO GISBERT IÑESTAT / Dª Mª EUGENIA GRAU CARRASCO / AÑO 2003". Aquesta compta amb el any de fundició, el nom dels padrinds i una dedicació.
Terç (T) (2 cordons)
(06) "ANGELES CUSTODIOS"
(2 cordons)
(garlanda vegetal)
Mig (M) (00) (Creu amb pedestal)
(03) (marca del instal·lador) "Valverde"
(06) "EN MEMORIA DE D. ANGEL GISBERT PEREZ / PADRINOS: D. MARIO GISBERT IÑESTAT / Dª Mª EUGENIA GRAU CARRASCO / AÑO 2003"
Mig peu (MP) (5 cordons)
Tocs actuals de campanes Volteja i repica automàticament.
Truja Fusta Valverde
Estat actual Es troba ubicada a la Sala de les Campanes, instal·lada amb truja de fusta. Compta amb motor d'impulsos i electromall, mentre que el batall està lligat i reforçat amb cable de seguretat.
Mecanismes de toc (03) electromall, (09) motor d'impulsos.
Intervencions En 2003 va ser fosa per la casa Portilla de Gajano (Cantabria) i instal·lada junt a les altres campanes per l'empresa VALVERDE de Murcia, quedant mecanitzada amb motor d'impulsos i electromall. Malgrat que la marca de la campana correspon a Valverde, la campana es dels Portilla. Va ser apadrinada per D. Ángel Gisbert i Dª. Mª Eugenia Grau.
Protecció Protecció genèrica al trobar-se en un immoble protegit (Bé de Rellevància Local). En conseqüència les intervencions en les campanes han de ser comunicades a la Direcció General del Patrimoni Cultural Valencià adjuntant el projecte prèviament a l'inici dels treballs.
Valoració Campana interessant. Pot refondre´s en cas de trencament després de documentar-la.
Instal·lació La instal•lació és original cal conservar-la per protegir la sonoritat i altres valors culturals. Qualsevol mecanització haurà de conservar aquestes qualitats, reproduir els tocs tradicionals i permetre els tocs manuals.

Autors de la documentació

 • ALEPUZ CHELET, Joan (03-07-2014)
Editor ALEPUZ CHELET, Joan
Actualització 15-07-2014
10 Fotos
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 08-03-2021
  Convertir a PDF