Campana petita (1) - Parròquia de Sant Serni d'Àrreu - ALT ÀNEU - CATALUNYA

(Referència 12148)
Diàmetre 49
Pes aproximat 68
FonedorLAVIGNE
Any fosa 1813
Descripció La campana més petita, de 49 cm de diàmetre i un pes aproximat de 68 kg, és guardada a casa Nadal, l'únic habitatge del llogarró que torna a ser ocupat. Porta la inscripció de STA. MARIA ORA PRO NOBIS i la data de 1813. Òbviament no està en disposició funcional, i a més té les anses trencades. Tanmateix té un bon so amb una fonamental de Sol diesi, amb una ressonància llarga. A més no porta batall i té senyal externa d'haver estat percudida amb martell. El jou de fusta és desmuntat al terra de l'església de Sant Serni.
Valoració hauria d'incoar-se expedient per a incloure la campana i la instal·lació original en l'Inventari General de Béns Mobles, a causa de l'interés del conjunt.
Instal·lació La instal·lació és tradicional i cal conservar-la per protegir la sonoritat i altres valors culturals. Qualsevol mecanització haurà de conservar aquestes qualitats, reproduir els tocs tradicionals i permetre els tocs manuals.
Notes Presumiblement del mateix autor que la campana grossa, que sí està signada, i és del mateix any.

Autors de la fitxa de la torre

 • DALMAU, Delfí; ORRIOLS, Xavier [Per l'escala secreta. Campanars i campanes a les valls d'Àneu - Esterri d'Àneu] (2001)
 • DALMAU, Delfí; ORRIOLS, Xavier; ROIG, Francesca [Campanars i campanes al Pallars Sonora - Editorial Fonoll - Juneda] (2014)
Editor LLOP i BAYO, Francesc
Actualització 04-11-2014
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 26-09-2020
  Convertir a PDF