Campana grossa (2) - Parròquia de Sant Serni d'Àrreu - ALT ÀNEU - CATALUNYA

(Referència 12149)
Diàmetre 60
Pes aproximat 125
FonedorLAVIGNE
Any fosa 1813
Descripció La campana més grossa està situada encara a l'espadanya de l'església, encarada a ponent. Té un diàmetre de 60 cm i un pes aproximat de 125 kg. La campana està asseguda sobre unes bigues- és a dir que no s'aguanta pel seu eix i per tant no està en disposició funcional. Les inscripcions diuen STA. MARIA ORA PRO NOBIS i 1813 / LAVIGNE F que és el nom del fonedor francès que la va construir. Dóna nota fonamental de Fa i sembla que el seu so és bo. Té el jou de fusta.
Valoració Hauria d'incoar-se expedient per a incloure la campana i la instal·lació original en l'Inventari General de Béns Mobles, a causa de l'interés del conjunt.
Instal·lació La instal·lació és tradicional i cal conservar-la per protegir la sonoritat i altres valors culturals. Qualsevol mecanització haurà de conservar aquestes qualitats, reproduir els tocs tradicionals i permetre els tocs manuals.

Autors de la fitxa de la torre

 • DALMAU, Delfí; ORRIOLS, Xavier [Per l'escala secreta. Campanars i campanes a les valls d'Àneu - Esterri d'Àneu] (2001)
 • DALMAU, Delfí; ORRIOLS, Xavier; ROIG, Francesca [Campanars i campanes al Pallars Sonora - Editorial Fonoll - Juneda] (2014)
Editor LLOP i BAYO, Francesc
Actualització 04-11-2014
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 26-09-2020
  Convertir a PDF