Campana petita (1) - Parròquia de Sant Bartomeu de Dorve - LA GUINGUETA D'ÀNEU - CATALUNYA

(Referència 12163)
Localització Sala de campanes
Diàmetre 52
Pes aproximat 81
FonedorLAVIGNE
Any fosa 1813
Descripció La campana més petiita és situada al finestral de ponent, amb un diàmetre de 52 cm i un pes aproximat de 81 kg. Va ser fabricada el 1813 pell fonedor Lavigne, amb la inscripció 1813-LAVIGNEF i S. BARTOLOMAE ORA PRO NOBIS. La campana està en bon estat, però la disposició funcional és impracticable per la perillositat del conjunt.
Dona un bon so amb una fonamental en Si que es barreja amb el Fa diesi. El jou és de fusta i es troba en un estat regular.
Valoració Cal incoar expedient per incloure-la en l'Inventari General de Béns Mobles. En cas de trencament sols pot ser soldada. Pot ser remplaçada per un altra campana de distinta afinació.
Instal·lació La instal·lació és tradicional i cal conservar-la per protegir la sonoritat i altres valors culturals. Qualsevol mecanització haurà de conservar aquestes qualitats, reproduir els tocs tradicionals i permetre els tocs manuals.

Autors de la fitxa de la torre

 • DALMAU, Delfí; ORRIOLS, Xavier [Per l'escala secreta. Campanars i campanes a les valls d'Àneu - Esterri d'Àneu] (2001)
Editor LLOP i BAYO, Francesc
Actualització 05-11-2014
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 26-09-2020
  Convertir a PDF