Campana (0) - Parròquia de Sant Esteve d'Estaís - ESPOT - CATALUNYA

(Referència 12179)
Localització Espadanya
Diàmetre 26
Pes aproximat 10
Any fosa 1500ca
Descripció És una petita campana de tan sols 26 cm de diàmetre i un pes aproximat de 10 kg. És fora d'ús i de disposició, tant per la seua situació com pel fet d'estar badada de dalt a baix i no disposa de batall. No indica fonedor ni data de fabricació.
La inscripció a la part alta de la campana és en lletra gòtica, on les lletres tenen la singularitat de portar cada una un petit relleu en el seu interior, com un anyell, una campana o una flor. Tanmateix no ha estat possible desxifrar-la i solament hi distingim les paraules ORA i MARIA. L'eix de la campana està a punt de desprendre's. El jou és curt, de fusta i tirants de ferro en un estat regular.
Valoració Cal incoar expedient per declarar-la Bé d'Interés Cultural. En cas de trencament sols pot ser soldada. Pot ser remplaçada per una rèplica.
Instal·lació La instal·lació és tradicional i cal conservar-la per protegir la sonoritat i altres valors culturals. Qualsevol mecanització haurà de conservar aquestes qualitats, reproduir els tocs tradicionals i permetre els tocs manuals.

Autors

 • DALMAU, Delfí; ORRIOLS, Xavier [Per l'escala secreta. Campanars i campanes a les valls d'Àneu - Esterri d'Àneu] (2001)
Editor LLOP i BAYO, Francesc
Actualització 06-11-2014
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  Buscar campana, campanar, població, fonedor, epigrafia, any fosa, autor, article
  © Campaners de la Catedral de València (2019)
  campaners@hotmail.com
  : 26-04-2019
  Convertir a PDF