Sant Andreu (3) - Parròquia de Sant Andreu de València d'Àneu - ALT ÀNEU - CATALUNYA

(Referència 12218)
Localització Sala de campanes
Diàmetre 74
Pes aproximat 235
Any fosa 1602
Descripció A migdia hi ha una campana que té un diàmetre a la boca de 74 cm i un pes aproximat de 235 kg. L'epigrafia ens assenyala l'advocació i l'any de fabricació 1602 encara que no el fonedor: J H S MARIA / SANTE ANDREA ORA PRO NOBIS a més s'hi veu una creu en baix relleu. Està en disposició funcional manual, que s'acciona des de l'església. Dóna una nota fonamental que oscil·la entre el Si i el Sib i el seu so és bo. El batall també està en bon estat, a l'igual que el jou, fet de fusta i llosa.
Valoració Cal incoar expedient per declarar-la Bé d'Interés Cultural. En cas de trencament sols pot ser soldada. Pot ser remplaçada per una rèplica.
Instal·lació La instal·lació és tradicional i cal conservar-la per protegir la sonoritat i altres valors culturals. Qualsevol mecanització haurà de conservar aquestes qualitats, reproduir els tocs tradicionals i permetre els tocs manuals.

Autors

 • DALMAU, Delfí; ORRIOLS, Xavier [Per l'escala secreta. Campanars i campanes a les valls d'Àneu - Esterri d'Àneu] (2001)
Editor LLOP i BAYO, Francesc
Actualització 18-11-2014
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  Buscar campana, campanar, població, fonedor, epigrafia, any fosa, autor, article
  © Campaners de la Catedral de València (2018)
  campaners@hotmail.com
  : 23-07-2018
  Convertir a PDF