Sant Raimundo (1) - Parròquia de la Mare de Déu del Carme - SUECA (COMUNITAT VALENCIANA)

(Referència 12292)

Localització Campanar
Diàmetre 30
Pes real 15
FonedorROSES ATZENETA
Any fosa 1954
Descripció En primer lloc trobem al terç la següent inscripció: "# # # SAN RAIMUNDO # #". En ella indica l'advocació a la que està dedicada, que és la onomàstica del donant. El seu nom està en baix d'aquesta inscripció: "A EXPENSAS DE RAIMUNDO CUCARELLA". Al mig trobem la marca de fàbrica: "ROSES / ADZANETA / VALENCIA".
Finalment al mig peu està el nom del lloc per al que va ser fosa i la data: "# # # SUECA AÑO MARIANO 1954 # # #". Aquesta inscripció està acompanyada per l'expressió "Año Mariano", que recorda que en l'any 1954 es va celebrar el primer centenari de la definició del Dogma de la Inmaculada Concepció, promulgat en l'any 1854 per Pius IX a la bula Ineffabilis Deus.
Terç (T) (cordó)
"# # # SAN RAIMUNDO # #"
(cordó)
"A EXPENSAS DE RAIMUNDO CUCARELLA"
Mig (M) (00) (Creu amb pedestal)
(03) (Flor)
(09) (marca de fàbrica) "ROSES / ADZANETA / VALENCIA"
(cenefa de flors)
Mig peu (MP) (2 cordons)
"AÑO MARIANO 1954 SUECA"
(2 cordons)
Peu (cordons)
Truja Ferro Manclús Nova.
Mecanismes de toc (03) motor vol continu
Intervencions La campana va ser fosa en l'any 1954 als tallers de la foneria Roses, dirigida per Germán Roses. Com indiquen les inscripcions es va fondre a expenses de Raimundo Cucarella, sent beneïda i inagurada el mateix any de fondre-la. Quan es va construir el nou campanar passà a ocupar el primer nivell, canviant Manclús la truja per altra nova i mecanitzant-la amb motor d'impulsos.
Protecció Protecció genèrica al trobar-se en un immoble protegit (Bé de Rellevància Local). En conseqüència les intervencions en les campanes han de ser comunicades a la Direcció General del Patrimoni Cultural Valencià adjuntant el projecte prèviament a l'inici dels treballs.
Valoració Campana interessant. Pot refondre´s en cas de trencament després de documentar-la.
Instal·lació La instal•lació ha segut substituïda i cal reconstruir-la per restaurar els valors sonors i culturals de l´instrument, així com els tocs tradicionals

Autors de la documentació

 • ALEPUZ CHELET, Joan; SARRIÓ ANDRÉS, Pau (11-12-2014)
Editor ALEPUZ CHELET, Joan
Actualització 16-02-2015
1 Fotos
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 15-06-2021
  Convertir a PDF