Sants de la Pedra (refosa) - Assumpció de Nostra Senyora - TORRENT (COMUNITAT VALENCIANA)

(Referència 14397)
Diàmetre (en cm) 104
Pes aproximat (en quilos) 651
FonedorROSES, HERMANOS (SILLA)
Any fosa 1939
Descripció Sembla que part de les inscripcions d'aquesta campana es copiaren a la nova (C. 3468), per tant les de l'antiga campana serien: "1.939 AÑO DE LA VICTORIA / ABDON Y SENEN / / COSTEADA A EXPENSAS DEL EXMO AYUNTAMIENTO DE TORRENTE VALENCIA". Aquestes indicaven la data de fosa, l'advocació a la que estava dedicada i que l'Ajuntament la va pagar.
Intervencions L'any 1939 es va fondre el nou conjunt de campanes de la Parròquia de l'Assumpció als tallers de la foneria Hermanos Roses de Silla. Aquesta és la segona major del conjunt i va ser pagada per l'Ajuntament. Després de la benedicció es va pujar al campanar i va quedar finalment ubicada a una de les finestres de la Sala de les Campanes. L'any 1966 la foneria Roses d'Atzeneta d'Albaida va mecanitzar les campanes. La truja de fusta es va canviar per altra de ferro i es va dotar amb motor de vol continu i electromall trifàsic.

Entorn a l'any 1981 es va trencar i la foneria de Salvador Manclús la va refondre als seus tallers. Part de les inscripcions de l'antiga es copiaren a la nova i la instal·lació de l'antiga campana es va aprofitar per a aquesta.

Autors de la documentació

 • ALEPUZ CHELET, Joan [Fitxa] (12-04-2017)
Editor de la fitxa ALEPUZ CHELET, Joan
Actualització 12-04-2018
Fotos
 • Fitxa reduïda (PDF)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2024)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 19-06-2024
  Convertir a PDF

  Connectats: 84 Visitants: 84 Usuaris: 0