Sant Josep (3) - Parròquia de Santa Caterina i Sant Agustí - VALÈNCIA - COMUNITAT VALENCIANA

(Referència 15656)

Localització Estructura interior del campanar
Diàmetre 75
Pes aproximat 244
FonedorECAT
Any fosa 2019
Descripció La campana té al terç una sanefa amb motius vegetals i una garlanda amb motius neogòtics. També al terç trobem la marca de fàbrica, element habitual a les campanes de fosa industrial: "FONDERIE / ecat / Mondovi, Cn". Al mig té dos motius neogòtics i la següent inscripció: "IN AETERNUM". Aquesta és un fragment del segon versicle del Salm 89, que està repartit entre les quatre campanes i que complet seria: "MISERICORDIAS DOMINI IN AETERNUM CANTABO". Es tradueix al valencià així: "CANTARÉ ETERNAMENT LA MISERICÒRDIA DEL SENYOR". Al mig peu està la data de fosa: "A. D. 2019". Aquesta està acompanyada per les sigles "A. D." que corresponen a "ANNO DOMINI" i que es tradueixen així: "ANY DEL SENYOR". Finalment trobem, també al mig peu, una inscripció en llatí amb l'advocació a la qual està dedicada la campana: "S. IOSEPH ORA PRO NOBIS". És una senzilla oració que prové de les Lletanies dels Sants i que es tradueix així: "SANT JOSEP PREGA PER NOSALTRES".
Terç (T) (cordó)
(sanefa amb flors) (marca de fàbrica) "FONDERIE / ecat / Mondovi, Cn"
(cordó)
(garlanda amb motius neogòtics)
Mig (M) (00) (motiu neogòtic)
(06) (motiu neogòtic) / "IN AETERNUM"
Mig peu (MP) (cordó)
(00) "A. D. 2019"
(06) "S. IOSEPH ORA PRO NOBIS"
(cordó)
Truja Fusta 2001 Técnica y Artesanía
Intervencions Fosa l'any 2019 als tallers de la foneria italiana Ecat. La truja de fusta i la instal·lació són obra de 2001 Técnica y Artesanía. Va ser beneïda el dia 28 d'agost de 2019 amb motiu de la celebració litúrgica de Sant Agustí, un dels titulars del temple parroquial.
Protecció Protecció genèrica al trobar-se en un BIC declarat. En conseqüència les intervencions en les campanes han de ser comunicades a la Direcció General del Patrimoni Cultural Valencià adjuntant el projecte prèviament a l'inici dels treballs.
Valoració Campana interessant. Pot refondre's en cas de trencament després de documentar-la.
Instal·lació La instal·lació és tradicional i cal conservar-la per protegir la sonoritat i altres valors culturals. Qualsevol mecanització haurà de conservar aquestes qualitats, reproduir els tocs tradicionals i permetre els tocs manuals.

Autors

 • ALEPUZ CHELET, Joan [Documentació de la campana] (28-08-2019)
Editor ALEPUZ CHELET, Joan
Actualització 28-08-2019
8 Fotos
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  Buscar campana, campanar, població, fonedor, epigrafia, any fosa, autor, article
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 31-05-2020
  Convertir a PDF