Immaculada Concepció (1) - Esclaves del Cor de Jesús - BENIRREDRÀ (COMUNITAT VALENCIANA)

(Referència 17124)
Localització Estructura de ferro
Diàmetre (en cm) 70
Pes real (en quilos) 200
Descripció No sabem amb certesa si es tracta d'una campana de postguerra. En la documentació exterior s'ha desxifrat el nom de l'advocació a la qual està dedicada, ubicat en la part mig de l'exterior: "INMACULADA CONCEPCIÓN". Per dalt trobem una imatge que segurament és la de la Immaculada Concepció. Degut a l'estat de conservació del campanar, ens impossibilita accedir a la campana per realitzar una documentació molt més detallada i que verifique els elements restants. Campana fosa pels Roses de Silla?
Terç (T) (2 cordons)
(inscripció indesxifrable)
(2 cordons)
Mig (M) (00) (Immaculada Concepció) / "INMACULADA CONCEPCIÓN"
Mig peu (MP) (2 cordons)
(2 cordons)
Peu (3 cordons)
Tocs tradicionals de campanes Possiblement es tocaria per anunciar els actes litúrgics del convent mitjançant el seu volteig amb un cigonyal desde la base de la torre .
Tocs actuals de campanes No es toca.
Truja Ferro Villanueva Sáenz.
Estat actual La campana està instal·lada en una estructura de ferro en un espai de la torre que anava destinat a les campanes. Porta un incalculable temps sense tocar. Actualment en desús. Mal orientada: les inscripcions estan per la part exterior.
Mecanismes de toc Cigonyal (09)
Propostes El conjunt es troba en un lamentable estat de conservació. La campana no es toca desde un incalculable període de temps, per això, cal restaurar-la. Primerament, es deu retirar l'estructura de ferro on es troba ubicada. Tot seguit, s'ha de baixar de la torre no solament per dur-la fins als tallers de restauració, sinó també cal documentar-la en la seua totalitat. Als tallers cal netejar-la per dins i per fora i fabricar una truja de fusta a l'estil valencià. Una vegada restaurada, ha de tornar a la torre per instal·lar-la en una de les finestres de la sala de campanes, probablement amb dos suports on puguen reposar els eixos, ja que al paréixer els murs del ventanal són prims i no aguantarien el seu pes. Cal orientar correctament la campana, de tal forma que la creu estiga orientada cap a l'exterior.
Valoració Campana interessant. Pot refondre's en cas de trencament després de documentar-la.
Instal·lació La instal·lació ha sigut substituïda i cal reconstruir-la per restaurar els valors sonors i culturals de l'instrument, així com els tocs tradicionals i permetre els tocs manuals.
Notes Les mesures són aproximades.

Autors de la documentació

 • OSA MILLÁN, Sergio [Documentació parcial exterior] (10-08-2020)
Editor de la fitxa Sergio Osa Millán
Actualització 25-08-2020
Fotos
 • Fitxa reduïda (PDF)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2024)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 05-03-2024
  Convertir a PDF

  Connectats: 29 Visitants: 29 Usuaris: 0