Campana (2) - Esclaves del Cor de Jesús - BENIRREDRÀ (COMUNITAT VALENCIANA)

(Referència 17125)
Localització Estructura de ferro
Diàmetre (en cm) 90
Pes real (en quilos) 450
FonedorROSES, HERMANOS (SILLA)
Any fosa 1940ca
Descripció En un primer moment, per la creu que presenta per la cara exterior, es pot atribuïr als Roses de Silla i per tant es tracta d'una campana de postguerra. L'estat de conservació del campanar, impossibilita accedir a la campana per realitzar una documentació molt més detallada i que verifique els elements restants.
Terç (T) (2 cordons)
(2 cordons)
Mig (M) (00) (Creu)
Mig peu (MP) (2 cordons)
(2 cordons)
Peu (2 cordons)
(2 cordons)
Tocs tradicionals de campanes Possiblement es tocaria per anunciar els actes litúrgics del convent mitjançant el seu volteig amb un cigonyal desde la base de la torre.
Tocs actuals de campanes No es toca.
Truja Ferro Villanueva Sáenz.
Estat actual La campana està instal·lada en una estructura de ferro en un espai de la torre que anava destinat a les campanes. Porta un incalculable temps sense tocar. Actualment en desús.
Mecanismes de toc Cigonyal (03)
Propostes El conjunt es troba en un lamentable estat de conservació. La campana no es toca desde un incalculable període de temps, per això, cal restaurar-la. Primerament, es deu retirar l'estructura de ferro on es troba ubicada. Tot seguit, s'ha de baixar de la torre no solament per dur-la fins als tallers de restauració, sino també cal documentar-la en la seua totalitat. Als tallers cal netejar-la per dins i per fora i fabricar una truja de fusta a l'estil valencià. Una vegada restaurada, ha de tornar a la torre per instal·lar-la en una de les finestres de la sala de campanes, probablement amb dos suports on puguen reposar els eixos, ja que al paréixer els murs del ventanal són prims i no aguantarien el seu pes.
Valoració Campana interessant. Pot refondre's en cas de trencament després de documentar-la.
Instal·lació La instal·lació ha sigut substituïda i cal reconstruir-la per restaurar els valors sonors i culturals de l'instrument, així com els tocs tradicionals i permetre els tocs manuals.
Notes Les mesures són aproximades.

Autors de la documentació

 • OSA MILLÁN, Sergio [Documentació parcial exterior] (10-08-2020)
Editor de la fitxa Sergio Osa Millán
Actualització 13-08-2020
Fotos
 • Fitxa reduïda (PDF)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2024)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 05-03-2024
  Convertir a PDF

  Connectats: 27 Visitants: 27 Usuaris: 0