Sant Miquel Arcāngel (2) - Parrōquia de Sant Miquel Arcāngel - BENIFALLIM - COMUNITAT VALENCIANA

(Referčncia 1879)

Localitzaciķ Sala de les Campanes
Diāmetre 75
Altura del bronze 60
Vora 9
Pes aproximat 244
FonedorROSES E HIJO, VICENTE
Any fosa 1899
Descripciķ La campana té aquesta senzilla inscripciķ al terį: "SAN MIGUEL ARCANGEL A ESPENSAS DE ESTE PUEBLO AŅO 1899". En ella indica l'advocaciķ a la que estā dedicada (al patrķ i titular del temple parroquial), que va ser sufragada pels veīns del poble i la data de fosa.
Terį (T) (sanefa de triangles decorats)
(cordķ)
"SAN MIGUEL ARCANGEL A ESPENSAS DE ESTE PUEBLO AŅO 1899"
(cordķ)
(cordķ)
Mig (M) (00) (Creu amb pedestal)
(06) (Monograma de Maria)
Mig peu (MP) (3 cordons)
Peu (2 cordons)
Tocs tradicionals de campanes Repic manual des dels peus del campanar per mitjā d'una llarga corda unida al batall. Vol manual des de la mateixa Sala de les Campanes.
Tocs actuals de campanes Volteja i repica automāticament.
Truja Ferro de Roses.
Estat original Estava dotada de truja de fusta de perfil tradicional local i tenia una llarga corda unida al batall per repicar-la des dels peus del campanar.
Estat actual La campana es troba en regular estat de conservaciķ, instalˇlada a una de les finestres de la Sala de les Campanes amb truja de ferro Roses, que estā molt oxidada. Estā mecanitzada amb motor de vol continu, un sistema de mig vol i electromall trifāsic. Té un batall lligat i reforįat amb cable de seguretat.
Mecanismes de toc Motor de vol continu (03), electromall monofāsic (09)
Intervencions Va ser fosa l'any 1899. Tot i no indicar qui és l'autor, els elements epigrāfics rementen a les campanes foses per Vicente Roses e Hijo (o Hijos). L'any 1964 la foneria Roses d'Atzeneta d'Albaida (descendents dels fonedors) varen canviar la truja de fusta per altra de ferro. La mecanitzaciķ es posterior, efectuada per Salvador Manclús als anys 80, ja que als motors figura aquesta inscripciķ: "S. MANCLUS / VALENCIA". La campana es va dotar d'un motor de vol continu, electromall trifāsic i un sistema de mig vol.
Propostes Vist l'estat en que es troba, proposem la restauraciķ del conjunt. El bronze es deu baixar del campanar per netejar-lo per dins i per fora i la truja de ferro es deu canviar per altra de fusta de perfil tradicional local. La mecanitzaciķ actual (motor de vol continu i electromall monofāsic) es deuen renovar per un motor d'impuls i electromall monofāsic, que permeten el toc manual i imiten els tocs tradicionals.
Protecciķ Protecciķ genčrica al trobar-se en un immoble protegit (Bé de Rellevāncia Local). En conseqüčncia les intervencions en les campanes han de ser comunicades a la Direcciķ General del Patrimoni Cultural Valenciā adjuntant el projecte prčviament a l'inici dels treballs.
Valoraciķ En cas de trencament només pot ser soldada. Pot ser reemplaįada per una rčplica.
Instalˇlaciķ La instal•laciķ ha segut substituīda i cal reconstruir-la per restaurar els valors sonors i culturals de l´instrument, així com els tocs tradicionals.

Autors

 • MARTÍN NOGUERA, F. Xavier (03-06-1998)
 • ALEPUZ CHELET, Joan (17-02-2013)
 • ALEPUZ CHELET, Joan [Documentaciķ fotogrāfica] (10-03-2017)
Editor ALEPUZ CHELET, Joan
Actualitzaciķ 05-06-2017
14 Fotos
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALČNCIA
  Campaners de la Catedral de Valčncia
  Buscar campana, campanar, poblaciķ, fonedor, epigrafia, any fosa, autor, article
  Š Campaners de la Catedral de Valčncia (2019)
  campaners@hotmail.com
  : 19-06-2019
  Convertir a PDF