Sant Roc (2) - Parròquia de l'Assumpció de la Mare de Déu - MUSEROS (COMUNITAT VALENCIANA)

(Referència 352)

Localització Sala de les Campanes
Diàmetre 76
Altura del bronze 61
Vora 9
Pes aproximat 254
FonedorMANCLÚS, SALVADOR
Any fosa 1969
Descripció Al terç trobem l'advocació a la que es dedica la campana: "SAN ROQUE". Compta amb la marca de fàbrica al mig: "FUNDICON / DE / SALVADOR MANCLUS / C. INDUSTRIA 27 / VALENCIA" i junt aquesta continua amb l'any de refundició, el del poble i el del rector del moment: "SE REFUNDIO SIENDO CURA PARROCO / D. JOSE CABO PEREZ / MUSEROS 1969".
Terç (T) (2 cordons)
(06) "SAN ROQUE"
(2 cordons)
Mig (M) (00) (Crucifix)
(03) (marca de fàbrica) "FUNDICON / DE / SALVADOR MANCLUS / C. INDUSTRIA 27 / VALENCIA"
(06) "SE REFUNDIO / SIENDO CURA PARROCO / D. JOSE CABO PEREZ / MUSEROS 1969"
(09) (imatge de Sant Josep)
Mig peu (MP) (3 cordons)
(cordó)
Tocs tradicionals de campanes Comptava amb una llarga corda unida al batall per tal de tocar-la des dels peus del campanar. Es voltejava des de la mateixa Sala de les Campanes.
Tocs actuals de campanes Volteja i repica de forma automàtica.
Truja Fusta INDUSTRIAS MANCLÚS
Estat anterior Estava mecanitzada a la Sala de les Campanes amb truja de ferro de la casa Manclús, motor de vol continu i martell.
Estat actual Es troba instal·lada a la Sala de les Campanes amb truja de fusta. Està mecanitzada amb motor d'impulsos i electromall, comptant amb batall lligat i repretat amb soquet.
Mecanismes de toc (09) motor d'impulsos, electromall
Intervencions L'any 1969 va ser refosa als tallers de Salvador Manclús del Grau de València per encàrrec del rector D. José Cabo. Desconeixem la data de l'anterior campana. L'actual va ser mecanitzada per la mateixa casa fonedora, amb motor de vol continu i martell a més instal·lar-la amb truja de ferro en 1971. Va ser restaurada per INDUSTRIAS MANCLÚS S. C. V. en 2006, baixant la campana de la torre per reposar la truja de fusta, netejar-la i mecanitzar de nou el conjunt amb motor d'impulsos i electromall.
Protecció Protecció genèrica al trobar-se en un immoble protegit (Bé de Rellevància Local). En conseqüència les intervencions en les campanes han de ser comunicades a la Direcció General del Patrimoni Cultural Valencià adjuntant el projecte prèviament a l'inici dels treballs.
Valoració Campana interessant. Pot refondre´s en cas de trencament després de documentar-la.
Instal·lació La instal•lació és original cal conservar-la per protegir la sonoritat i altres valors culturals. Qualsevol mecanització haurà de conservar aquestes qualitats, reproduir els tocs tradicionals i permetre els tocs manuals.

Autors de la documentació

 • GONZALO ÁLVARO, Juan Ignacio (02-03-1990)
 • ALEPUZ CHELET, Joan (30-06-2014)
Editor ALEPUZ CHELET, Joan
Actualització 17-12-2014
12 Fotos
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 15-06-2021
  Convertir a PDF