Campaneta de tocar a missa (0) - Parròquia de la Mare de Déu dels Desemparats i Sant Isidre - VALÈNCIA - COMUNITAT VALENCIANA

(Referència 40)

Localització campanar
Diàmetre 26
Altura del bronze 23
Vora 2,5
Pes aproximat 10
Any fosa 1767
Terç (T) " # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # " [1,8]
Mig (M) (00) (Emblemes Passió: escala, llança, martell, fusta, pal amb esponja, de tires de cera excises) (06) (creu de # ) MP (06) " # ANO + I767 # " [CH2,5] (als dos costats de la creu - lletres amb ornamentació floral)
Truja nova truja de fusta que substitueix a una altra antiga de fusta
Estat actual bona, una miqueta solta (s'han de tensar més els tirants)
Mecanismes de toc La campana es toca sols manualment, no té cap motor i és l´única a la qual no se li ha instal•lat un electromall per a repics automàtics
Intervencions Restaurada amb subvenció de la Generalitat Valenciana per 2001 TÉCNICA Y ARTESANIA en 2005. Substitució de la truja antiga de fusta per una de nova factura. La truja antiga era molt bonica i amb un forat per ballesta a les (03) i anella al capçal, però estava en molt mal estat de conservació.
Valoració Cal incoar expedient per incloure-la en l´Inventari General de Béns Mobles. En cas de trencament sols pot ser soldada. Pot ser remplaçada per un altra campana de distinta afinació.
Instal·lació La instal•lació és original cal conservar-la per protegir la sonoritat i altres valors culturals. Qualsevol mecanització haurà de conservar aquestes qualitats, reproduir els tocs tradicionals i permetre els tocs manuals.
Notes Campana important a protegir
Documentació
 • LLOP i BAYO, Francesc (26-05-1991)
 • Editor BUIGUES METOLA, Marcos; MARTÍNEZ ROIG, Eliseo
  Actualització 13-01-2007
  34 Fotos
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  Buscar campana, campanar, població, fonedor, epigrafia, any fosa, autor, article
  © Campaners de la Catedral de València (2019)
  campaners@hotmail.com
  : 18-08-2019
  Convertir a PDF