Santa Maria Mare de Déu (7) - Parròquia de Sant Pere Apòstol - MOIXENT (COMUNITAT VALENCIANA)

(Referència 6550)

Localització Sala de les campanes
Diàmetre 104
Pes real 651
FonedorPORTILLA, HERMANOS (GAJANO)
Any fosa 2006
Descripció La campana té una garlanda al terç i aquestes inscripcions: ✱ MOIXENT ANY 2006 ✱ / ✱ SANTA MARIA MARE DE DEU ✱". Seguidament trobem al mig una creu amb pedestal, el monograma de la Mare de Déu, quatre imatges de la Mare de Déu (Mare de Déu dels Desemparats, Verge Miraculosa, Soletat, La Pietat) i la marca de fàbrica: "HERMANOS / PORTILLA / GAJANO / CANTABRIA" / “✱ Abel Portilla ✱ / me fecit / nº 39”. Finalment disposa d'aquesta inscripció al mig peu: "ESSENT PRESIDENT DE LA DIPUTACIO EN FERNANDO GINER GINER I ARQUEBISBE DE VALENCIA EN AGUSTÍN GARCIA GASCO-VICENTE✱ EN EL QUINT EMF EL PAPA BENET XVI".
Terç (T) (2 cordons)
(00) "✱ MOIXENT ANY 2006 ✱"
(06) "✱ SANTA MARIA MARE DE DEU ✱"
(2 cordons)
(garlanda)
Mig (M) (00) (creu sobre pedestal)
(03) (monograma de la Mare de Déu)
(06) (imatges de la Mare de Déu dels Desemparats, Verge Miraculosa, Soletat, La Pietat)
(09) (marca de fàbrica) "HERMANOS / PORTILLA / GAJANO / CANTABRIA" / “✱ Abel Portilla ✱ / me fecit / nº 39”
Mig peu (MP) (2 cordons)
"ESSENT PRESIDENT DE LA DIPUTACIO EN FERNANDO GINER GINER I ARQUEBISBE DE VALENCIA EN AGUSTÍN GARCIA GASCO-VICENTE✱ EN EL QUINT EMF EL PAPA BENET XVI"
(2 cordons)
Hum Sol greu
Tocs actuals de campanes Realitza els tres tocs de salutació a la Mare de Déu (Alba, Àngelus, i capvespre), Toca a per a convocar el Rosari, els mig vols i els tocs de mort.
Truja Fusta ELECTRORECAMP
Estat actual La campana es troba en bon estat de conservació, instal·lada a una de les finestres de la Sala de les Campanes amb truja de fusta de perfil tradicional valencià. Està mecanitzada amb motor d'impuls i electromall monofàsic. Té batall lligat i reforçat amb cable de seguretat.
Mecanismes de toc (03) electromall monofàsic, (09) motor d'impuls
Intervencions Es va fondre l'any 2006 als tallers de la foneria càntabra Hermanos Portilla. La truja, ferratges i la resta d'accessoris per al toc manual es fabricaren als tallers d'Electorecamp. Finalment es va instal·lar a la sala de les campanes i la mecanitzaren amb motor d'impuls i electromall monofàsic.
Protecció Protecció genèrica al trobar-se en un immoble protegit (Bé de Rellevància Local). En conseqüència les intervencions en les campanes han de ser comunicades a la Direcció General del Patrimoni Cultural Valencià adjuntant el projecte prèviament a l'inici dels treballs.
Valoració Campana interessant. Pot refondre's en cas de trencament després de documentar-la.
Instal·lació La instal·lació és tradicional i cal conservar-la per protegir la sonoritat i altres valors culturals. Qualsevol mecanització haurà de conservar aquestes qualitats, reproduir els tocs tradicionals i permetre els tocs manuals.

Autors de la documentació

 • SANCHIS TÁRREGA, Felipe (22-04-2007)
 • SANCHIS TÁRREGA, Felipe (08-03-2012)
 • MONTELL TORMO, Isaac (11-03-2015)
 • ALEPUZ CHELET, Joan [Actualització de la fitxa] (14-10-2016)
Editor BUIGUES METOLA, Marcos
Actualització 27-11-2020
20 Fotos
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 26-01-2021
  Convertir a PDF