Campana nova de les hores, Eulàlia (B) - Parròquia de Santa Eulàlia - ESPARREGUERA (CATALUNYA)

(Referència 9384)

Localització cúpula del campanar
Diàmetre 70
Pes real 250
FonedorPORTILLA, HERMANOS (GAJANO)
Any fosa 2018
Descripció Campana de nova factura, de noves inscripcions i decoracions, per substituir la campana històrica de les hores, esquerdada i deixada com a peça de museu.
La campana nova, que no duu cap referència a l'anterior, porta una imatge de Santa Eulàlia en el mig, amb el text " ✱ EULÀLIA ✱ ". També en el mig, però en la part posterior hi figura l'anagrama dels Amics del Campanar d'Esparreguera amb el text "AAC / Esparreguera" i baix "PONCELLA FRESCA I XAMOSA QUE ENAMORA ELS SERAFINS SANTA EULÀLIA GLORIOSA, VETLLEU PELS ESPARREGUERINS! ".
També en el mig hi figures per una banda tres campanes i per sota una imatge del segle XIX de la Immaculada Concepció, una sargantana, habitualment signe de refosa d'una campana anterior (la qual cosa, afortunadament, no s'ha complert en aquesta), així com la marca de fàbrica dels fonedors de la manera habitual: el segell de fàbrica "HERMANOS PORTILLA / CA / GAJANO CANTABRIA" i una inscripció incisa " ✱ Abel Portilla ✱ / me Fecit (peixet) / Nº 2".
Al mig peu de la campana hi figura " ✱ A TOTES LES PERSONES QUE M'HEU FET POSSIBLE ✱ "
Per contra d'allò habitual en campanes, s'utilitzen accents i comes. La campana té un aspecte d'anys cinquanta, sense representar ni l'estètica ni les tipografies del nostre temps.
No s'ha documentat l'any de fosa.
Terç (T) (2 cordons)
(2 cordons)
(garlanda de triangles invertits)
Mig (M) (00) (Santa Eulàlia) / " ✱ EULÀLIA ✱ "
(03) (anagrama dels Amics del Campanar d'Esparreguera "AAC / Esparreguera") / "PONCELLA FRESCA I XAMOSA / QUE ENAMORA ELS SERAFINS / SANTA EULÀLIA GLORIOSA, / VETLLEU PELS ESPARREGUERINS! "
(06) (3 campanes) / (Immaculada)
(08) (Sargantana)
(09) (marca de fàbrica monotip) ("HERMANOS PORTILLA / CA / GAJANO CANTABRIA" " ✱ Abel Portilla ✱ / me Fecit (peixet) / Nº 2" (incís)
Mig peu (MP) (2 cordons)
" ✱ A TOTES LES PERSONES QUE M'HEU FET POSSIBLE ✱ "
(2 cordons)
Peu (2 cordons)

Autors de la documentació

Editor LLOP i BAYO, Francesc
Actualització 14-02-2018
8 Fotos
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 11-04-2021
  Convertir a PDF