Inventari de Campanes

Ermita de Sant Blai - LA VILA JOIOSA (COMUNITAT VALENCIANA)

(Referència: 10593)


Data de construcció 1811
Descripció L'espadanya està situada a la part superior de l'ermita. Té una finestra amb arc apuntat i està rematada per una coberta de teula triangular amb creu i penella.
Protecció El temple té la condició de Bé de Rellevància Local segons la Disposició Addicional Quinta de la Llei 5/2007, de 9 de febrer, de la Generalitat, de modificació de la Llei 4/1998, d'11 de juny, del Patrimoni Cultural Valencià (DOCV Núm. 5.449 / 13.02.2007). En conseqüència les intervencions en les campanes han de ser comunicades a la Direcció General de Cultura adjuntant el projecte prèviament a l'inici dels treballs.
Estat actual L'estat de conservació de l'espadanya és bo. La campana està situada a l'espadanya de l'ermita en regular estat de conservació. La instal·lació és tradicional i té una truja de fusta amb capçal de formes redones. Els rodaments no descansen directament al mur perquè hi ha uns ferros als laterals de la finestra que serveixen de suport. Té batall i una corda per repicar-la des de l'interior de l'ermita.
Campanes Té una campana, fosa l'any 1811 i d'autor desconegut. Porta el nom de Blas Lloret.
Tocs tradicionals de campanes Sembla que tradicionalment la campana es repicava des de l'interior de l'ermita. Possiblement es voltejava des de la teulada.
Tocs actuals de campanes La campana es repica manualment.
Tocs proposats de campanes La instal·lació de la campana és tradicional i per tant s'ha de conservar i restaurar en la mesura de les possibilitats. En cas de no ser possible la restauració de la truja, per motius de seguretat, es podria canviar per altra d'idèntiques formes.
Autors
 • ALEPUZ CHELET, Joan [Documentació de la campana] (04-07-2019)
 • 2 Fotos
  Fitxes de totes les campanes
  Editor ALEPUZ CHELET, Joan
  Actualització 25-05-2020

  Campanes actuals

  LocalitzacióCampanaFonedorAny fosaDiàmetrePes
  EspadanyaCampana (1)18114037

 • LA VILA JOIOSA: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 25-11-2020
  Convertir a PDF