Inventari de Campanes

Ermita Sant Antoni - MANISES (COMUNITAT VALENCIANA)

(Referència: 1187)


Data de construcció Segle XVIII, reformat a principis del segle XX
Descripció L'ermita té una senzilla espadanya, situada a la part superior de la façana principal del temple. Disposa d'una espadanya amb una finestra i arc de mig punt. Una motllura emmarca l'arc a la part superior i està coronada per un pinacle de ceràmica.
Protecció El temple té la condició de Bé de Rellevància Local segons la Disposició Addicional Quinta de la Llei 5/2007, de 9 de febrer, de la Generalitat, de modificació de la Llei 4/1998, d'11 de juny, del Patrimoni Cultural Valencià (DOCV Núm. 5.449 / 13.02.2007). En conseqüència les intervencions en les campanes han de ser comunicades a la Direcció General de Cultura adjuntant el projecte prèviament a l'inici dels treballs.
Estat anterior L'any 2013 la campana estava instal·lada amb una truja de fusta de perfil tradicional valencià, segurament feta quan es va adquirir la campana i estava dotada amb un cigonyal.
Estat actual La campana està instal·lada a l'espadanya de l'ermita amb una truja de fusta de perfil tradicional valencià i mecanitzada amb motor d'impuls. Presenta un batall.
Campanes Té una campana, adquirida l'any 1939 i dedicada a la Mare de Déu del Rosari, primitiva titular de la capella.
Tocs tradicionals de campanes La campana es voltejava des de l'interior de l'ermita per mitjà d'una corda unida al batall.
Tocs actuals de campanes Volteig automàtic de la campana
Intervencions L'ermita és l'antiga capella del Rosari, l'únic vestigi conservat del primitiu temple parroquial, que posteriorment es va convertir en ermita de Sant Antoni. La campana va ser fosa l'any 1939. Entre 2013 i 2015 va ser restaurada per 2001 Técnica y Artesanía. La truja es va canviar per altra nova de característiques semblants i la mecanitzaren amb motor d'impuls.
Autors
 • MARTÍN NOGUERA, Francesc Xavier (26-07-2000)
 • ALEPUZ CHELET, Joan (04-05-2015)
 • 4 Fotos

  Fitxes de totes les campanes

  Editor ALEPUZ CHELET, Joan
  Actualització 12-04-2020

  Campanes actuals

  LocalitzacióCampanaFonedorAny fosaDiàmetrePes
  EspadanyaNostra Senyora del Rosari1939226

 • MANISES: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2022)
  campaners@hotmail.com
  : 06-07-2022
  Convertir a PDF