Inventari de Campanes

Ermita del Santíssim Crist - CORBERA (COMUNITAT VALENCIANA)

(Referència: 4192)


Data de construcció Segle XIX
Descripció L'ermita del Santíssim Crist compta amb una espadanya, de senzilla factura i una sola finestra, construïda amb rajola. La cara orientada a la façana principal compta amb una decoració de moldures. La remata un frontó amb una creu.
Protecció El temple té la condició de Bé de Rellevància Local segons la Disposició Addicional Quinta de la Llei 5/2007, de 9 de febrer, de la Generalitat, de modificació de la Llei 4/1998, d'11 de juny, del Patrimoni Cultural Valencià (DOCV Núm. 5.449 / 13.02.2007). En conseqüència les intervencions en les campanes han de ser comunicades a la Direcció General de Cultura adjuntant el projecte prèviament a l'inici dels treballs.
Estat actual L'espadanya es troba en un bon estat de conservació, pintada. La campana també està en un bon estat, instal·lada amb truja de fusta a l'espadanya que hi ha damunt la façana principal de l'ermita. Compta amb cigonyal per voltejar-la i una corda que arriba fins al interior del temple.
Campanes Compta amb una campana, dedicada a Sant Juli, en honor al rector D. Julio Roig que estava al front de la parròquia durant la reconstrucció del temple. Es va fer als tallers dels Hnos Roses de Silla (València), sent beneïda i segurament ubicada a l'espadanya del temple. Com hem indicat, possiblement en 1956 es va traslladar a l'ermita.
Tocs actuals de campanes Volteja la campana manualment des del interior de l'ermita.
Intervencions L'ermita és una construcció del segle XIX, alçada damunt de l'antic cementeri. L'anterior campana es va pedre en la Guerra Civil (1936-1939). Possiblement en 1956 es va instal·lar l'actual campana.
Autors
 • ELECTRORECAMP S.L. (28-07-2008)
 • ALEPUZ CHELET, Joan (17-09-2014)
 • 2 Fotos

  Fitxes de totes les campanes

  Editor ALEPUZ CHELET, Joan
  Actualització 13-10-2014

  Campanes actuals

  LocalitzacióCampanaFonedorAny fosaDiàmetrePes
  EspadanyaSant Juli (1)ROSES, HERMANOS (SILLA)19503525

 • CORBERA: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2023)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 01-02-2023
  Convertir a PDF