Inventari de Campanes

Parròquia de Santa Maria - AGULLANA (CATALUNYA)

(Referència: 4756)


Alçada del campanar 20.3
Data de construcció Segles XII-XIII
Descripció Altitud: 166 metres.
Església aixecada als segles XII i XIII en estil romànic avançat. Consta d'una nau capçada per un absis semicircular i de dues capelles properes a la capçalera que constitueixen un fals transsepte. L'absis queda decorat per l'exterior amb frisos d'arcs cecs i de dents de serra. La nau està coberta amb una volta de canó apuntat seguit; les capelles per voltes de canó en arc de mig punt. Un cor als peus instal·lat al segle XVI descansa en un arc rebaixat i en una volta gòtica. El portal obert al mur de migdia té forma rectangular recobert per sis arcs en degradació i guardapols amb relleus geomètrics; descansen en dues columnetes alternades amb antes a cada cantó. Murs de carreus de granit ben escairats de mides irregulars ordenats en filades. Foren sobrealçats als segles XVII i XVIII.
Dimensions aproximades: 28'90 x 7'50 x 11'80 metres de llargada, amplada i alçada respectivament; l'amplada total des del fons de les capelles arriba al 12'50 metres.
Campanar romànic tardà d'espadanya dividit en dos pisos de finestres; tres en arc de mig punt en l'inferior; en el superior n'hi ha dues en quart de cercle. Queda recobert per una teuladeta de dos vessants. Situació: damunt mateix del mur frontal orientat a ponent, amb l'amplada de 8'49 metres, amplada que disminueix en elevar-se. Alçada: 20'30 metres, mesura aproximada.
Autors de la fitxa de la torre
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (30-08-2017)
 • 6 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 19-12-2017


 • AGULLANA: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  Buscar campana, campanar, població, fonedor, epigrafia, any fosa, autor, article
  © Campaners de la Catedral de València (2019)
  campaners@hotmail.com
  : 18-07-2019
  Convertir a PDF