Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Pere d'Olopte - ISÒVOL (CATALUNYA)

(Referència: 4864)

Alçada del campanar 16.73
Descripció Altitud: 1180 metres.
Església romànica de cap a finals del segle XII i principis del següent amb algun afegit posterior. Consta d'una nau coberta amb una volta de canó apuntada, d'un fals transsepte format per les capelles laterals afegides cap al segle XVII i capçada per un absis semicircular romànic amb motllura de cavet sota cornisa i un fris de dents de serra sobre mènsules; aquest absis està situat sobre un alt basament de tres metres i escaig per salvar els desnivells del terreny. Una espadanya de dos ulls inacabada s'aixeca sobre el mur del frontis. Un porxo sobre pilars moderns es troba al davant del portal romànic obert al mur lateral de migdia; aquest portal atrompetat presenta quatre arquivoltes en arc lleugerament apuntat sobre una senzilla imposta i dues columnes per banda alternades amb antes; queden envoltades per un arc dovellat amb decoració a l'intradós de relleus figuratius molt erosionats i unes tres mènsules figuratives al seu damunt. Els seus murs presenten paraments de petits carreus irregulars disposats en filades uniformes, ben escairats a l'absis i matussers als murs.
Dimensions: 15'00 x 5'00 x 5'00 metres respectivament de llargada, amplada i alçada; l'amplada total comptada des del fons de les capelles laterals fa 11 metres.
Campanar d'un temps posterior al romànic, rústic i polit, merament funcional. Té planta rombal (1'80 x 3'10 m) i està coronat per una cornisa i una agulla piramidal amb una suau inflexió a la base i un petit pinacle de bola al cim; està recoberta per lloses de pissarra negra disposades en escata. La cel·la queda oberta amb un finestral d'arc de mig punt a cada cara. Els seus murs mostren paraments de paredat amb petits carreus a cantoneres.
Situació: al damunt de la meitat nord de l'absis que està encarat a llevant.
Alçada: 16'73 metres.
Esveltesa: 5,4
Protecció Bé cultural d'interès local
Identificador: IPA-7742
Autors de la fitxa de la torre
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (23-09-2004)
 • 2 Fotos
  Fitxes de totes les campanes
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 13-10-2015

  Campanes actuals

  LocalitzacióCampanaAutorsAny fosaDiàmetrePes
  CampanaMANCLÚS, SALVADOR (VALÈNCIA)1950143

 • ISÒVOL: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  Buscar simple
  Buscar complet
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 03-08-2020
  Convertir a PDF