Inventari de Campanes

Parròquia de Sant Medir - BARCELONA (CATALUNYA)

(Referència: 4944)


Alçada del campanar 36.98
Descripció Església aixecada entre el 1956 i el 1959 en estil gaudinià. Consta d'una nau de cinc trams marcats per pilastres en ventall que sostenen voltes estrellades, polièdriques; està capçada per un absis semicircular, té una cripta circular sota l'altar major. Unes pilastres en pintura negra estan adossades als murs interiors que contrasten per estar emblanquinats. La teulada fa, per cada tram, una protuberància com una minicúpula coberta de trencadís multicolor; en l'absis, es converteix en una agulla molt aguda, també decorada per l'exterior en trencadís. L'església queda amagada per construccions civils i només és visible la teulada des de dalt del campanar.
El frontis té uns rellevants contraforts de formigó que el divideixen verticalment en tres zones; sostenen a mitja alçada una galeria i al capdamunt, uns ràfecs en arc rebaixat, un per cada zona; el mur del frontis està arrebossat i pintat en color beix; té portals rectangulars, un de gran al centre i dos més petits als laterals; a la zona alta, al centre, hi ha oberta una finestra el·líptica a manera de rosassa vidriada.
Arquitecte: Jordi Bonet i Armengol.
Guarda a l'altar major dues imatges grans de fusta de l'escultor Enric Monjo i Garriga (1896-1976): el Crucificat i Sant Medir.
Campanar merament funcional coetani del temple. Té planta quadrada (8'10 x 8'10 m) i està dividit en nou pisos i planta baixa. Està coronat per una teulada a quatre vents sobre pilars als angles i al centre de cada costat de tal manera que deixa tres àmplies obertures rectangulars a les cares; dues campanes pengen del centre del seu sostre. El pisos estan ocupats com a habitacles i enllaçats per un ascensor i una estreta escala del tipus català, sobre voltes. Els seus murs estan arrebossats i pintats de gris clar i dividits en rectangles emmarcats en relleu, tres per pis; en cadascun d'ells hi ha oberta una finestra rectangular. Té els caires ressaltats lleugerament en pedra blanca.
Alçada: 36'98 metres.
Esveltesa: 4,5
Protecció Sense protecció
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (27-11-2002)
 • Vídeo (Es pot ordenar per qualsevol dels camps)

  PersonaVídeoDataDuració
  ARRIZABALAGA, JUSTLes campanes de Sant Medir continuen sonant gràcies a la passió d’un campaner del barri 19-10-201601:41
  8 Fotos

  Fitxes de totes les campanes

  Editor LLOP i BAYO, Francesc
  Actualització 31-10-2016

  Campanes actuals

  LocalitzacióCampanaFonedorAny fosaDiàmetrePes
  Cel·la de campanesJosefa (1)MESTRES, MANUEL (BARCELONA)19413117
  Cel·la de campanesCampana gran (2)PALLÉS I ARMENGOL, BUENAVENTURA187866166

 • BARCELONA: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 27-11-2021
  Convertir a PDF