Inventari de Campanes

Església de Santa Seclina - CALDES DE MALAVELLA (CATALUNYA)

(Referència: 5256)

Alçada del campanar 23.42
Descripció Altitud: 180 metres.
Església neoclàssica del segle XVIII amb restes d'un edifici més antic. Consta d'una nau coberta amb una volta de creueria sobre tres arcs torals i capçada per un absis semicircular; té transsepte i cor. El frontis té un portal rectangular, una fornícula amb una imatge senzilla de la Mare de Déu de Montserrat al damunt, un òcul i, per cornisa, un frontó triangular. Els seus murs estan arrebossats i emblanquinats però avui mostren una certa descurança.
Guarda al terra de la nau dues làpides amb inscripcions dedicatòries; una d'elles consta que és del 1770.
Campanar neoclàssic. Té un primer cos de planta quadrada (4'35 x 4'35 m) i un de segon octagonal coronat per una cornisa motllurada i un terrat amb balustrada; al seu damunt s'hi aixeca una torrella amb coberta semiesfèrica; el decoren unes senzilles motllures sobre i sota finestrals i al capdamunt del primer cos. La cel·la queda oberta amb quatre finestrals d'arc de mig punt amb barana de balustres, un a cada cara alterna. Els seus murs estan arrebossats i emblanquinats en un estat passable, lleugerament enfosquits pel temps.
Situació: adossat al mur de tramuntana fent angle al nord-oest del frontis encarat a ponent.
Alçada: 23'42 metres.
Esveltesa: 5,3


Edifici de nau única rectangular i d'absis semicircular. Adossada hi ha una casa de la rectoria amb dos torratges de defensa , amb un cupulí cònic i a baix una trompa. A la part dreta hi ha un cementiri. A la part lateral esquerra, hi ha un campanar de dimensions desproporcionades en relació a l'església, de base quadrada tot i que a la meitat aproximadament pren una forma octogonal, amb quatre obertures d'arc de mig punt i, cobert per una petita cúpula amb balustrada de pedra artificial i un parallamps. Hi ha dos petits adossaments que a l'interior es converteixen en capelles. Façana amb decoració d'estil barroc i neoclàssic. Portalada en arc pla amb dintells i brancals de pedra. La porta està flanquejada per dues pilastres de pedra artificial a cada banda, a dalt, una cornisa motllurada separa les pilastres d'un frontó triangular. Sobre la porta una fornícula amb ceràmica i un petit rosetó motllurat. Una part de l'església està voltada per un tancat de pedra en paredat rústic bastant antic.
L’església ha patit robatoris, incendis i tota mena d’actes vandàlics a partir del 1981, que l'han deixat pràcticament buida. http://coneixercatalunya.blogspot.com.es/2014/01/la-profanada-parroquia-de-santa-ceclina.html (31-03-2016)
Protecció Bé Inventariat
Identificador: IPA-27079
Autors
 • DALMAU i ARGEMIR, Delfí [Campanars Parroquials de Torre de Catalunya] (17-08-2001)
 • Bibliografia (Es pot ordenar per qualsevol dels camps)

  AutorsTítolData
  EFECinco detenidos por robar la campana de una ermita de Caldes de Malavella2012
  REDACCIÓDetinguts 5 joves pel robatori de la campana de l'ermita de Santa Ceclina de Caldes de Malavella per vendre-la a trossos 2012
  1 Fotos
  Editor DALMAU i ARGEMIR, Delfí
  Actualització 11-04-2016


 • CALDES DE MALAVELLA: Campanes, campaners i tocs
 • Francesc LLOP i BAYO; Francesc Xavier MARTÍN NOGUERA Metodologia dels inventaris de campanes (1998)
 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 05-03-2021
  Convertir a PDF